הם עוזרים למשוך תשומת לב כשצריך, לארגן טקסט בצורה ידידותית, להדגיש קריאה לפעולה ועוד ועוד. איך אפשר לא לאהוב אייקונים? בפוסט הזה נדבר על תהליך עיצוב של אייקון, דוגמאות לשימושים מוצלחים, ההשפעה של הקשר השימוש על העיצוב, מקורות לאייקונים ו…קצת הסטוריה.
כתבות
מחודש דצמבר 2011 נקה סינון
מפגש ערב גיימיפיקיישן - הוראות הגעה
יניב שריג, 27/12/2011. אין תגובות.
היום, 27/12/2011 בשעה 18:00 ניפגש למפגש הערב האחרון לשנה זו בנושא "גיימיפיקיישן והצד האפל של UX". התכנסות משעה 18:00, ההרצאות יחלו בשעה 18:30.
המפגש יתקיים ב-27/12/2011 במרכז הבינתחומי, בהרצליה. בניין בית-הספר לכלכלה וקיימות, באולם E-101.
האולם מלא, מי שלא נרשם יוכל להיכנס לאולם רק על בסיס מקום פנוי.
קישורי השבוע 25/12
יניב שריג, 25/12/2011. אין תגובות.
השבוע בקישורים: הכי כיף ללמוד מטעויות של אחרים, 5 עקרונות שלמדנו על עיצוב אינטראקציה מ 2011, ריאליזם בממשקים, ציטוטים מעוררי השראה, מיתוסים על חוויית משתמש, ניתוח שמישות של 8 אתרי קמעונאות מובילים, בדיקת שמישות לקינדל החדש. המון דברים לקרוא, שבוע טוב!
העתיד של עיצוב ממשקים
Bret Victor, 22/12/2011. אין תגובות.
פורסם במקור ב- worrydream על-ידי Bret Victor, נובמבר 2011. תורגם על-ידי עפרה שני
בשנים האחרונות נסחפנו כמשתמשים, כמאפיינים וכמעצבים, לתוך עולם טכנולוגי עמוס ממשקי מגע. זה מגניב, זה כיף והאפשרויות הטמונות בסוג ממשקים כזה הן גדולות. עם זאת, כשהחזון העתידי של חברות טכנולוגיות מובילות נע סביב אותם ממשקי מגע, עולות כמה שאלות שחשוב שנשאל. המאמר הבא קורא תיגר על החזון העתידי של ממשקי מגע ומציע להתחיל לחלום על אינטראקציה אחרת עם טכנולוגיה.
קישורי השבוע 18/12
יניב שריג, 18/12/2011. אין תגובות.
השבוע בקישורים: איך משתמשים מוצאים את מה שהם צריכים באתר שלכם? האם מומחי UX באמת הופכים את החיים לפשוטים יותר? איך נראה הטקסט במימשקים שלכם? מתי הפרסונה מפסיקה להיות פרסונה? קלפי UX , מחשבות על חוויית השימוש בקוד QR, דוגמאות לסקיצות בעבודה על פרוטוטייפ והאנטומיה של דף האינטרנט המושלם.
והזוכה המאושר הוא...
יניב שריג, 14/12/2011. אין תגובות.
בתחילת ספטמבר פירסמנו באתר קול קורא לכתיבת פוסטים בנושא חוויית משתמש. מתוך שלל ההצעות שקיבלנו, נבחרו 9 כותבים, שעבדו קשה בכדי להביא להביא לכם את נקודת מבטם על עולם האפיון והעיצוב. הרווח היה כולו שלנו: נחשפנו לנושאים שונים ומגוונים והכרנו אנשים מוכשרים שמהווים חלק מהקהילה של אנשי חוויית המשתמש בארץ. כארגון המוביל של חוויית המשתמש בישראל, נשמח להמשיך ולתת במה לכל מי שעוסק בתחום ורוצה להשמיע את קולו.
עכשיו אנחנו צריכים את עזרתכם: הבטחנו לכותבים, שהכתבה המשותפת ביותר, תאפשר לכותב, כניסה חופשית לכל מפגשי הערב של ארגון חוויית משתמש ישראל בשנת 2012. בשבועיים הקרובים אתם תצביעו, ואנחנו נספור "לייקים". במפגש הקרוב שלנו בנושא "גיימיפיקיישן והצד האפל של UX" נכריז על הזוכה.
הצוות המוביל החדש של UXI
ברק דנין, 14/12/2011. אין תגובות.
בנובמבר 2009 נפגשנו לראשונה, קבוצה של אנשים חדורי חזון, מוטיבציה ובורקסים, כדי לדבר על הקמת ארגון חדש עבור כל מי שעוסק ב-UX בישראל. חלק מהאנשים שהיו חלק מצוות ההקמה הזה פינה לאחרונה את מקומו בצוות המוביל של UXI.
אני רוצה להציג את אנשי הצוות המוביל החדש של UXI. הצוות יסייע בהכוונת הפעילויות והתכנים של UXI במשך השנה הקרובה ויהיה לו חלק משמעותי בקבלת ההחלטות המקצועיות של הארגון.
משחפיקציה של ממשק משתמש באינטרנט
תומר רוזנטל, 12/12/2011. אין תגובות.
חווית המשתמש באינטרנט משלבת יותר ויותר אלמנטים משחקיים. רוצים הוכחה? כנסו לכל אתר שאלות ותשובות באינטרנט (stackOverflow, Yahoo Answers ועוד). באתר ניתן לשאול שאלות, התשובה הכי טובה נבחרת והעונה מקבל "נקודות". ככל שיש לך יותר נקודות אתה יכול לעשות יותר באתר (למשל לערוך שאלות של אחרים או לדרג תשובות). האתר מנצל את הדחף האנושי להישגיות (Achievements) כדי לעודד אינטראקציה של משתמשים עם התוכן באתר. תופעה זו נקראת באנגלית Gamification ובעברית אפשר לחשוב על מישחוק, התמשחקות או משחפיקציה.
קישורי השבוע 11/12/2011
יניב שריג, 11/12/2011. אין תגובות.
השבוע בקישורים: עילי שריג, ויטלי מיז'יריצקי ויוסף ויסמן כותבים בעברית על UX, מיתוסים על עיצוב חוויית משתמש למובייל, נסיון להתמודד עם עיצוב מחדש של רשימות בשדות דרופ-דאון, למה כפתור גדול ונוצץ לא תמיד עוזר להעלאה של אחוזי ההמרה ו-35 מקורות לימוד ליצירת שרטוטים שילדיים.
המרוץ לחוויית המשתמש
אנה בלום, 6/12/2011. אין תגובות.
בוקר טוב,
התעוררתם אחרי שינה קצרצרה של שנתיים שלוש לחיים בשנת 2011, מה קרה פה בינתיים ואיך זה משפיע על חווית המשתמש אתם שואלים? ברוכים הבאים לעולם מטורף בו הקצב נקבע במהירות האינטרנט שבחבילת הגלישה הסלולרית שלך. אז בואו נצא לסיור בשנת 2011 על כוס קפה. אז היכון, הכן, צא!
מפגש 27/12/2011: גיימיפיקיישן והצד האפל של UX
ברק דנין, 5/12/2011. אין תגובות.
אחת מהמילים החמות ביותר בשנה האחרונה בתחום חוויית המשתמש, השיווק ואיפה לא היא – גיימפיקיישן (Gamification – מִשֹחוּק). בבסיסה עומדת התפיסה שאפשר (וכדאי) לקחת רעיונות ומנגנונים מעולם המשחקים ולהפעיל אותם במקומות שדווקא לא קשורים למשחקים באופן ישיר. המטרה: להשפיע על התנהגות המשתמשים, לכיוון הרצוי עבור בעל המוצר כמובן.
במפגש הקרוב, האחרון לשנת 2011, ננסה להתחקות אחרי העקרונות מעולם המשחקים והיישום שלהם בעולם העסקי; נתבונן בבסיס הפסיכולוגי שמאחורי רעיון המִשֹחוּק; וננסה לבחון מה קורה כשמפעילים כלים פסיכולוגיים כאלה לטובת העסק, כשהיא מנוגדת לטובת המשתמש.
המפגש יתקיים ב-27/12/2011 במרכז הבינתחומי, בהרצליה. התכנסות משעה 18:00, הרצאות משעה 18:30. תודה גדולה לאנשי המעבדה לחדשנות במדיה, המרכז הבינתחומי הרצליה, שהסכימו לארח אותנו!
האולם מלא, להצטרפות לרשימת ההמתנה פנו לעפרה [email protected] (עדכון 21/12)
המפגש בחסות:
חוויית משתמש תחת כלכלה במשבר
דוד שפירא, 1/12/2011. אין תגובות.
לפני מספר חדשים, בשיא החום של חודש אוגוסט, נוכחתי בכנס של אנשי UX בישראל. בפנים, באולם ממוזג מדי, מעצבי UX דיברו על "הנעת הרגש באמצעות חוויית המשתמש" ובחוץ, במרחק של פחות ממאה מטר, התכוננו דרי מאהל המחאה בשדר' רוטשילד לעוד ערב חם של פעילות. מן הסתם, חלקם עסקו בהכנת הפגנת השלוש מאות וחמישים אלף או אולי זו שלפניה. קשה להאמין שבאי הכנס, רובם אנשים צעירים, בני המעמד הבינוני, לא ידעו על המתרחש בשדרות רוטשילד. ולמרות הקונטרסט העצום, ואולי דווקא בגללו, לא שמעתי שום אזכור של אותה פעילות אנרגטית. לא מן הדוברים על הבמה ולא מן הקהל בשיחות המסדרון. לדעתי, השקט הזה איננו מקרי.גם הלקוחות, שאני פוגש בימים אלה, משדרים "עסקים כרגיל" ולא מזכירים את נושא המחאה ולא את ההפגנות הגדולות ובעיקר לא את הדרישה הבסיסית של המחאה – שינוי סדרי עדיפויות כלכליים-חברתיים. גם השקט הזה חשוד בעיני. מה בעצם מסתתר מאחוריו?