בית  > כתבות

כתבות

מחודש מאי 2011   נקה סינון

כפתורים וירטואליים וכפתורים אמיתיים: כתבה שנייה בסדרה

יניב שריג, 23/5/2011. אין תגובות.

בכתבה הקודמת חיפשנו עוגנים בעולם הפיזי בכדי להסביר הטיות תפיסתיות שקיימות אצלנו כבני אדם ואשר משפיעות על האופן בו אנו מגיבים מול ממשקים. ראינו שלדרך בה אנו חווים את העולם סביבנו יש השפעה על האופן בו אנו תופסים תופעות שונות.

לכתבה »

בלי שאלות מיותרות

עילי שריג, 22/5/2011. אין תגובות.

אנחנו מוצפים באזהרות, שאלות והודעות במהלך שימוש יום יומי בתוכנות ואתרים. במקרים רבים הן עוצרות את שטף העבודה ויוצרות מטרד. האם יש אלטרנטיבות שייעזרו לנו למזער את ההפרעות האלו למינימום ואם כן מתי ניתן להשתמש בהן?

לכתבה »

חדש באתר: מדריך המקצוענים

ברק דנין, 21/5/2011. אין תגובות.

אחרי כמה חודשים של עבודה מאחורי הקלעים, מדריך המקצוענים של UXI עלה לאוויר.

המדריך נועד לשמש נקודת מפגש בין חברות ופרילנסים שמציעים שירותים מתחום חוויית משתמש (באופן ישיר או עקיף), ובין מי שמחפשים את השירותים הללו – לקוחות פוטנציאליים. במדריך תוכלו לפרסם את העסק שלכם בחינם – אם אתם פרילנסים או עסקים קטנים (עד 3 עובדים). אם אתם רוצים לפרסם חברה, ישנה אופציה לפרסום בתשלום. כל מסלולי הפרסום מוצגים כאן.

לכתבה »

סקר שכר ותעריפים 2011: התוצאות (עדכון: 21/5)

ברק דנין, 21/5/2011. אין תגובות.

סקר השכר של 2011 התקיים בתחילת חודש אפריל. בסקר השתתפו 234 איש, כמעט פי 3 מהמשתתפים בשנה שעברה, ותוך חצי מהזמן! הקהילה שלנו גדלה 🙂 השנה בדקנו, בנוסף למשכורות של השכירים, את התעריפים של הפרילנסים.

כל התוצאות בפנים – אתם מוזמנים לקרוא ולשתף.

עדכון 21/5: בעקבות התגובות, הוספתי טבלאות עם נתונים מלאים יותר, כולל שכר החציון, רבעון עליון ורבעון תחתון. ברוב המקרים אין הבדל משמעותי בין החציון לממוצע, אבל בכמה מקרים בודדים יש הבדל של עשרות אחוזים. כדאי להציץ. בנוסף, מצאתי לנכון לציין בטבלאות גם את הפער בין הרבעון העליון והרבעון התחתון. כמעט בכל קבוצות השכר שבסקר, תחת כל צורת קיבוץ, הפער בין הרבעון העליון לתחתון דרמטי מאוד, והוא מגיע אף ליותר מפי 4.

פורסם במקור ב-11/5/2011.

לכתבה »

קישורי השבוע 15/05/11

ויטלי מיז'יריצקי, 16/5/2011. אין תגובות.

השבוע בקישורים: במה יש להתחשב כאשר מאפיינים ממשק לטלוויזיה, איך מסבירים נכון את כדאיות ה-UX, המרכיב הרגשי של חוויית משתמש, ומה צריך לדעת כאשר מאפיינים הסכם תנאי שימוש – עם המחלקה המשפטית

לכתבה »

יום עצמאות שמח!

צוות UXI, 9/5/2011. אין תגובות.

שיהיה לכם ולכולנו יום עצמאות שמח! שכל הפטישים יפספסו אתכם.

אם אתם צופים בוידאו, צפו בו במסך מלא ו-wait for it… 🙂

לכתבה »

קישורי השבוע 08/05/11

ויטלי מיז'יריצקי, 8/5/2011. אין תגובות.

השבוע בקישורים: שיטות חדשניות להפשטת תהליכי הרשמה והתחברות, היבטים שונים של עבודה על פרויקטים ברשת, איך לנצל עיצובים שלא נמצא להם שימוש, ועל ההבדל בין Personalization ל-Customization

לכתבה »

מצגות המפגש "עיצוב גרפי ואפיון: חברים או אויבים?", 3/5/2011

ברק דנין, 6/5/2011. אין תגובות.

ביום שלישי נפגשנו כ-160 איש סביב הנושא של הקשר בין עיצוב גרפי ואפיון. זה היה המפגש הגדול ביותר שלנו השנה עד כה.

ליאור יאיר ופייד רודניצקי מנטקראפט הרצו ביחד על "הקו הדק בין האיפיון לעיצוב", ואילן דריי מאינקוד-הייפרה הרצה תחת הכותרת "Make it Go Wow: ממשק טוב הופך לעיצוב מנצח". באופן אישי, היה לי מרתק לראות את הגישות השונות של ליאור ופייד ושל אילן, ואני רוצה להודות לשלושתם שוב מכאן על ההשקעה ועל ההרצאות המצויינות.

תמונות אפשר לראות בעמוד הפייסבוק שלנו (ו-3 מהן כאן), ואת המצגות כאן למטה.

מקווה שתהנו!

לכתבה »

כפתורים וירטואליים מול כפתורים אמיתיים: כתבה ראשונה בסדרה

יניב שריג, 5/5/2011. אין תגובות.

אם אתם קוראים את הכתבה הזאת, כנראה שכמוני, אתם חיים את העולם הדיגיטלי שנשקף אלינו ממסכי מחשב ומטלפונים חכמים. לעתים אנחנו שקועים כל כך עמוק בתוך החוויה הוירטואלית הזו, שאנו שוכחים שאינטראקציות רבות הנדרשות מאיתנו מול מחשב או מול מסך מגע, התחילו בתור אינטראקציות אמיתיות בעולם הממשי. לעובדה פשוטה זו השלכות על האופן בו אנו תופסים אינטראקציות בממשקי אדם-מחשב; הדרך בה אנחנו מגיבים לגירויים בעולם המפוקסל מבוססת במידה רבה על תגובות שלנו לגירויים חושיים בעולם הפיזי.

לכתבה »

קישורי השבוע 01/05/11

ויטלי מיז'יריצקי, 1/5/2011. אין תגובות.

השבוע בקישורים: עקרונות מנחים לאפיון תהליכי תשלום, איך לשלב מומחה UX בשיטות Agile, אפיון תפריט קונטקסטואלי, וכיצד מושג המודל המנטאלי מתבטא בגרסה החדשה של Evernote

לכתבה »

על רכבות ומניפולציות חצי שקופות

אורן שמיר, 1/5/2011. אין תגובות.

מכפתור הווליום, דרך drag and drop ועד תוכנות האפיון האהובות עלינו – מתי נעדיף לבצע מניפולציה ישירה ועל מה כדאי להקפיד? סיפור בהשראת רכבת ישראל.

לכתבה »