בקישורי השבוע: סרטון לכבוד יום הולדת ראשון ל-UXI, סדרת הרצאות עם מומחים בתחום ה-UX, אתר לשיתוף משאבי אקשור שונים, 6 תפיסות מוטעות לגבי מעצב UX, על השימוש במטאפורות בעיצוב ממשק, ומי בעד ממשקים עמוסים ומורכבים?
לכבוד יום הולדת ראשון ל-UXI, הנה סרטון שמסתובב ברשת בחודשים האחרונים ומעלה חיוך על פניהם של אנשי UX, לפחות הרגשנים שביננו.
חברת העיצוב והיעוץ ZURB מקיימת סדרה של מפגשים/הרצאות עם אנשים מובילים מהתחום.
המפגשים שקויימו מרוכזים בדף הזה, וניתן לקרוא את הסיכומים שלהם או להקשיב להם בצורה של פודקאסט. בין האנשים שהתארחו לאחרונה: ראש תחום UX בגוגל (מסתבר שזו כבר לא מריסה מאייר), ראש תחום העיצוב בפייסבוק, ה-CTO של פאנדורה, לוק רובלבסקי, ורבים אחרים.
אתר לחובבי תוכנת האפיון אקשוּר (כן, כך מבטאים את זה, זה רשמי). האתר נועד לשיתוף משאבי אקשור שונים, כמו ווידג'טים, אייקונים וספריות. בינתיים המבחר שם הוא לא גדול, אבל הוא הולך ומתרחב, ואולי אנחנו נוכל לעזור לו לצמוח.
שש תפיסות מוטעות לגבי מעצבי חוויית משתמש
בעיה שמוכרת לכל העוסקים בתחום היא הקושי להסביר לאחרים מה אנחנו עושים בדיוק, ובלי שימהרו לתייג אותנו תחת אחד המקצועות המוכרים יותר. המאמר הזה מונה שש תפיסות מוטעות כאלה – לגבי הגדרת התפקיד וגם לגבי שיטות העבודה.
נ.ב. כבר קרה לי פעם שמישהו כתב בדיוק את אותו הפוסט שאני כתבתי, כמעט באותן מילים – אבל באנגלית וחצי שנה לפניי. כשקראתי את הדיאלוג בתחילת הפוסט, חששתי שזה קרה שוב, אבל לפחות הפעם הפוסט שלי יצא שבוע לפני – עם אותו הדיאלוג בדיוק.
בעדינות עם המטאפורות שלכם, בבקשה
אחי רז מדבר על השימוש במטאפורות בעיצוב ממשק, ומראה מה קורה כשהמטאפורה הבחורה מתנגשת עם מודל התפעול של האפליקציה, ומשדרת למשתמש מסרים מטעים.
רן לירון מדבר בזכות ממשקים עמוסים ומורכבים (אבל רק כשזה נחוץ).
תודה רבה לעמי רוטר על שלושת הקישורים הראשונים! אם אתם נתקלים במאמר שהייתם רוצים לשתף במדור, שלחו אותו אליי ל-[email protected]. נקודות בונוס למאמרים בעברית.