בקישורי השבוע: על הכלל הסודי של עמודים הרמוניים, איך לבחור גופנים, טעויות נפוצות בבניית אפליקציות אייפון ושדה בטופס ששווה לאקספדיה 12 מיליון דולר.
תהנו!
cc by Francesco Pappalardo
הכלל הסודי של עמודים הרמוניים
לפני כמה שבועות הראיתי כאן כיצד חתך הזהב הגדיר את העיצוב של טוויטר החדש. אולם קיימות כמה דרכים נוספות לתכנן את המבנה הפנימי של העמוד בצורה הרמונית ופרופורציונית. הדרכים האלו, והצורה בה כל דרך מתבססת על קודמתה, מתוארות כאן, בתוספת כמה דוגמאות מודרניות. התורה הזאת מתייחסת בעיקר לפרינט, אבל גם אנחנו יכולים ללמוד ממנה לא מעט, במיוחד לאור העניין הגובר באפיון לטאבלטים.
5 כללים לבחירת גופנים
עד לא מזמן, ידעתי בדיוק שלושה דברים על גופנים:
1. לעולם לא להשתמש ב-Times New Roman
2. לעולם לא להשתמש ב-Comic Sans (בזכות התמונה הזאת)
3. מה ההבדל בין גופן סריף לסאנס-סריף
למען אנשים כמוני, נכתב המאמר הזה בסמאשינג מגזין: חמישה עקרונות לבחירת גופנים ולשימוש בהם.
10 דרכים בטוחות להרוס את אפליקציית האייפון שלך
כתבה מצוינת ב-UX Magazine, שמפרטת 10 טעויות חמורות שאנשים עושים בבניית אפליקציות אייפון. מעניין שכאשר מתחילים לקרוא מבינים די מהר שהדבר היחיד שמייעד את הכתבה הזאת ספציפית אל האייפון זה הדוגמאות, שבאמת לקוחות כולן מאפליקציות אייפון מחרידות יותר או פחות. אבל מעבר לכך, מדובר בעשרה כללים שכדאי לקחת בחשבון בכל פעם כשמתכננים ממשק, ולא משנה הפלטפורמה.
שדה 12 מיליון דולר
רוב העוסקים בתחום מכירים את סיפור הכפתור ששווה 300 מיליון דולר. הנה סיפור דומה, אם כי בקנה מידה קטן יותר: שדה הטקסט ששווה 12 מיליון דולר – לחברת אקספדיה. גם בלי קשר לעלות הכספית, מעניין לקרוא כיצד שדה אחד משבש לחלוטין את המודל המנטלי של המשתמש, והופך לטעות נגררת שגורמת לו לבצע טעויות גם בשדות מאוחרים יותר.