סקר השכר השנתי של קהילת ה-UX הישראלית מתפרסם זו השנה ה-6.
מרתק לבחון את השינויים שחלים בתחום, כמו למשל המגמה המפתיעה בהגדרות תפקיד המאפיין.
מנגד, מעניין לראות את היציבות שמסתמנת ומתבססת במשכורות ובתנאים. הפרטים המלאים בגוף הכתבה.
באמצעות סקר השכר, ביקשנו לבדוק נתונים כלליים שתמיד מעניין להתעדכן במצבם בשוק – משכורות ותנאי העסקה תחת פילוחים שונים (השכלה אקדמאית, שנות ניסיון, מגדר ועוד). בנוסף, בדקנו גם מגמות שבהן הבחנו בשנים הקודמות: הבדלים בתנאי העסקה בין נשים לגברים, כמו גם צמיחת קבוצת מעצבי
ה-UI/UX – מאפיינים שהם גם מעצבים. גילינו נתונים מרתקים.
השנה השתתפו 415 מאפיינים ומעצבים ואנחנו מבקשים להודות לכל אחת ואחד מהם על שעזרו לנו לגבש את הנתונים עבור קהילת ה-UX בארץ.
מי השתתפו בסקר?
15 המשיבים שהעידו כי הם לא מאפיינים או מעצבים אינם מופיעים בניתוח הנתונים שלהלן.
המשיבים על הסקר השנה מתחלקים ל-3 קבוצות: מאפיינים, מעצבים ומעצבי UI/UX. הקבוצה האחרונה גדלה ביותר מפי 2 ביחס לשנה שעברה (אז היא נקראה "גם וגם"), כך שעכשיו היא הקבוצה הגדולה ביותר מבין המשיבים לסקר ומהווה 38% מכלל המשיבים על הסקר.
הפער בין נשים לגברים הולך ומצטמצם
אחרי פער של 33% בין משכורות הגברים לאלו של הנשים, שדווחו בסקר 2014, השנה אנחנו עדים לירידה משמעותית והפער עומד על 16% בלבד. למרות שהפער שדווח בשנה שעברה היווה עלייה ביחס לשנה שקדמה לו (2013), מגמת הירידה הכללית נמשכת כבר מהסקר של 2012 ועד היום. מעניין יהיה לבחון את הנתון הזה בסקר של השנה הבאה ולראות האם המגמה נמשכת.
מאפיינים מרוצים מהמקצוע אבל ממליצים עליו פחות מבעבר
כ-90% מכלל המשיבים על הסקר דיווחו שאילו הייתה להם האפשרות לבחור מחדש במסלול לימודים ומקצוע, הם היו עושים את אותן בחירות. אולם, בעוד שיותר מעצבים ומעצביUI/UX דיווחו שהיו ממליצים למכריהם ללכת בעקבותיהם המקצועיות, ללמוד ולעסוק בתחום בו הם עוסקים, בקרב מאפיינים דווקא חלה ירידה משמעותית, של כ-20% באותו נושא. ייתכן שכניסתם של הרבה אנשי מקצוע חדשים לתחום, הביאה מאפיינים להאמין שזהו לא זמן מתאים להיכנס לשוק.
אוהבים לאפיין ולעצב, אבל לא בודקים
חלקים משמעותיים מתהליך אפיון ועיצוב הם שלבי המחקר והבדיקות. אלה, הם צעדים יסודיים ותשתיתיים בתהליך, שמשפיעים על קבלת החלטות בשלבים שאחריהם. עם זאת, יצירת wireframes היא משמעותית מאוד עבור מאפיינים – 88% מהמאפיינים דיווחו שיצרו הרבה wireframes בחצי השנה האחרונה – בעוד רק 17% מהם דיווחו שביצעו הרבה ניתוחי אנליטיקס. דווקא מעצבי UI/UX מנתחים נתוני אנליטיקס הרבה יותר – 30% מהם דיווחו שביצעו הרבה ניתוחי אנליטיקס בשנה האחרונה.
לצד זה, מאפיינים עדיין מבצעים הרבה יותר בדיקות שמישות מאשר מעצבים ומעצבי UI/UX. מעניין אם בשנה הבאה המעצבים ילכו בעקבות המאפיינים בתחום הזה.
תוכנות בשימוש מאפיינים – אורחת חדשה ברשימה
בדומה לשנים הקודמות, תוצאות הסקר מראות שהתוכנה המובילה לאפיון היא Axure. המגמה נשמרה גם עם Power Point ו-Visio במקומות השני והשלישי בהתאמה. לתוך הרשימה המובילה נכנסה Invision, שמשמשת בעיקר לשיתוף אפיונים ועיצובים, עם 12% מהמאפיינים שדיווחו שהשתמשו בה הרבה בשנה האחרונה.
תוכנות וכלים בשימוש מעצבים – שליטה ברורה
בקרב מעצבים המגמה ברורה מאוד, כאשר Photoshop ו-Illustrator הן השליטות הברורות כתוכנות עיצוב. למעשה, מלבד כלי ה-wacom המשמש כלוח ציור אלקטרוני, התוכנות של Adobe מובילות את הרשימה כמעט לגמרי.
מעצבים מייצרים יותר אנימציות, למאפיינים יש פתרונות אחרים
הדגמת אנימציות ב-mockup נועדה לסייע בהעברת המסר של האפיון והיא נושא שמעסיק מאפיינים רבים: כיצד ממחישים את האנימציה הנדרשת לצוות הפיתוח? היה חשוב לנו לברר מה קורה "בשטח" ולכן שאלנו שאלה ספציפית על הנושא בסקר שלנו.
בעוד שמעצבים משתמשים בכלים הגרפיים שעומדים לרשותם לשם יצירת אנימציות (Flash, After Effects ועוד), מאפיינים ומעצבי UI/UX מעדיפים למצוא פתרונות כמו קישור לאתר קיים בו מופיעה האנימציה בה הם מתכוונים להשתמש. עם זאת, השיטה המובילה אצל מאפיינים היא הדגמת האנימציה באקשור, כאשר 51% מהמאפיינים דיווחו שהם משתמשים בשיטה זו הרבה. השיטה המובילה בקרב כלל המשיבים על הסקר היא עדיין הפשוטה ביותר לביצוע והיא כתיבת הסבר מילולי שמתאר את האנימציה, על גבי האפיון או העיצוב.
מאפיינים ומעצבים – שכר ותעריפים
טבלאות השכר מציגות שכר ברוטו חציוני, יחד עם אחוזון 25% ואחוזון 75%.
שכר מאפיינים
שלום ותודה על ביצוע הסקר!
ארצה ברשותך לדווח על טעות קלה, שמצאתי.
אם אינני טועה, תחת הטבלה "שכר מאפיינים חציוני לפי שנות נסיון"
בגרף הראשון (שנים 1-3) לא הגיוני שאחוזון ה- 25% יהיה 12,200
ואילו החציון יהיה 12,000 -כלומר נמוך ממנו…
ולכן אולי אחד מהנתונים שם שגוי.
שוב תודה,
וסליחה על הפיינשמקריות…
ערן.
הי ברק. חסר לי עוד פילוח – "ראשי צוותים ומובילי תחום" – ככול שתחום גדל, מספר העוסקים בו גדל וצוותי העבודה גדלים, כך הולכת ונוצרת קבוצה גדולה יותר ויותר של אנשים שתפקידם לנהל את הפעילות הזו. אני מנחש שחלק מסיוים מהאנשים שענו על הסקר עוסקים בניהול ומתוגמלים בהתאם.
תודה על ביצוע הסקר!
בהמשך לשאלה של רן, האם שכר ראשי צוותים נכלל בתוך הנתונים יחד עם כלל המאפיינים? אם לא אז אפשר להוסיף בתור קטגוריה נוספת כמו שרן מציע שכן אם הוא נכלל יחד עם כלל המאפיינים הוא עלול לעוות את הנתונים ולהעלות את שכר המאפיין הממוצע.
יישר כוח
מה ההבדל בין מאפיינים מעצבי UX/UI ומעצבים? מה עושים בפועל בכל מקצוע? ואיפה יש מקומות מומלצים ללימוד המקצוע?
הי לין.
א. סקר מעודכן יותר ניתן לראות ב-http://uxi.org.il/pages/19898 . אני מקווה שסקר מעודכן עוש יותר יפורסם בקרוב (ברק…?)
ב. למיטב הבנתי ההבדל בין "UX/UI" ל"מעצבים" מסתכם בעיקר טייטל של התפקיד – זה עשוי להיות בפועל, בחלק מהמקומות, תפקיד דומה מאוד
ג. בנוגע ללימודים, ושאר שאלות שעשויות להיות לך, ראי פוסט מצוין של ויטאלי מיז'יריצקי- http://uxtasy.com/blog/2014/04/faq/
בהצלחה!
רן לירון
סקר שכר הייטק מעודכן לשנת 2017 באתר של טק ג'וב:
https://www.techjob.co.il/salary-survey
עומרי – אני לא יודע מאיפה טק ג'וב לוקחים את המידע שלהם, אבל הוא ממש לא מדויק.
– קיבוץ שכר UX ו-UI לקבצות נתונים אחת מטעה
– משכורת של 0-2 מתחילות הרבה יותר נמוך מהסף התחתון שהוצג שם (10K)
– משכורות ניהול מגיעות מעבר למה שהוצג שם כרף העליון (26)
– מה שבאמצע… נו, טוב – באמצע. 🙂