כבר אי אפשר להתעלם מזה: מכשירי הסמארטפון (iPhone, אנדרואיד, Windows Phone ואחרים) והטאבלט (iPad וחבריו) הופכים להיות נחלת הכלל ואנו נדרשים לתת להם פתרונות אפיוניים ועיצוביים. במפגש זה תוכלו להכיר מקרוב כמה פרוייקטים מעניינים מעולם הסמארטפון והטאבלט, את האתגרים הייחודיים באפיון ובעיצוב לסביבות אלה, ופתרונות מעניינים לאתגרים אלה.
המפגש יתקיים ב-10/8/2011 ב-ZOA, בית ציוני אמריקה, אבן גבירול 26, תל-אביב. התכנסות משעה 18:00, הרצאות משעה 18:30.
כדאי להגיע: חוץ מההרצאות המרתקות, יוגרל מכשיר Samsung Omnia 7, מבוסס Windows Phone 7, בין המשתתפים במפגש. המכשיר מתנת Microsoft Israel R&D Center.
ההרשמה הסתיימה – האולם מלא. רוצים להצטרף לרשימת ההמתנה? כתבו לנו ל-[email protected]
המפגש מתקיים בחסות:
המפגש מופק על-ידי:
תקציר ההרצאות
18:30 אפליקציות לסמארטפון – איך לצאת מהקופסה
מרצה: איל שחר, מייסד וסמנכ"ל UX בחברת Labgoo
בעידן הדסקטופ התקבענו על מגוון פעולות מצומצם שמקלדת ועכבר יודעים לספק, בלי להבין שיש עוד המון אפשרויות אינטראקציה שעמדו לפנינו. בעידן הסמארטפונים אנחנו מקובעים עד יותר, אולי בגלל שהמכשיר הקסום הזה מכיל כל כך הרבה אפשרויות שאנחנו לא יודעים לעכל.
בהרצאה ננסה להסביר את הקבעון הזה ונראה דוגמאות של יציאה מהקופסה בצד ממשק השימוש במחשב ובסמארטפונים.
איל שחר הוא יועץ ומעצב חוויית משתמש באינטרנט ובמובייל. מייסד וסמנכ"ל UX בחברת Labgoo. ממקימי חברת מנטיס. לשעבר ראש מחלקת פרוייקטים בוואלה! וארכיטקט UX ראשי בנענע10.
19:10 אפליקציות לפלטפורמות מרובות ומכשירים שונים – אתגרים ופתרונות
מרצה: ערן זינמן, מנהל צוות קליינט בחברת Conduit
קונדואיט פיתחה (וממשיכה לפתח) מוצר ליצירת אפליקציות מובייל לכלל סוגי המכשירים בעזרת ממשק המאפשר ליצור אפליקציות ללא ידע מוקדם בתכנות. יצירת פלטפורמה כללית כזו טומנת בחובה המון אתגרים – כיצד מצד אחד מייצרים מוצר אינטואיטיבי וקל לשימוש לבעלי התוכן, כך שבעל התוכן ירגיש כי הוא יכול לעצב ולשנות את האפלקיציה כרצונו; ומאידך, כיצד לייצר את החוויה המושלמת לכל אחד ממשתמשי הקצה של האפליקציה על פלטפורמות המובייל השונות.
בהרצאה ידגים ערן בקצרה את המוצר של קונדואיט, יציג את האתגרים שעמדו בפני החברה ביצירת המוצר ויסקור את ההבדלים העיקריים בין הפלטפורמות השונות בהיבט סוג האפליקציות, חוויות המשתמש והציפיות של המשתמשים וחנויות האפליקציות השונות.
ערן זינמן מנהל את צוות הקליינט בקונדואיט מובייל, והיה שותף באפיון והקמתה של פלטפורמת המובייל של קונדואיט. ערן בעל נסיון רב בתחום התוכנה, פיתוח למובייל, פיתוח אתרים ואפליקציות ווב ובעיקר – יזם בנפשו וברוחו.
20:20 הנעת הרגש באמצעות חוויית המשתמש
מרצים: צחי דינר ורונאל מור, NGSoft
צחי ורונאל ידברו על איך בונים אפליקציה עם מימד חוויתי ומהם הדרכים לגרום למשתמש להתחבר לאפליקציה. בהרצאה יועברו דוגמאות של אפליקציות סמארטפון וטבלט אשר מאדירות ומעצימות את המשתמש, גם במסגרת החברתית. במסגרת זו, תהיה התייחסות למשמעות המותג- מה הוא מסמל ואיך זה משפיע על המשתמש.
צחי דינר הוא מייסד ושותף של Balora, כיום חלק מחברת NGSoft. צחי הוא המנהל ה- Creative של חטיבת בלורה המתמחה בחווית המשתמש ובעל 19 שנות ניסיון בתחום הדיגיטלי. במהלך השנים נטל חלק בפרויקטים מובילים בארץ ובחו"ל עבור לקוחות מהשורה הראשונה וזכה בפרסים בינ"ל על התרומה היצירתית שלו. צחי מרצה בתחום ה- UX באקדמיה בישראל.
רונאל מור הוא מייסד מנטיס, אשר מתמחה בחוויה אינטראקטיבית אינטרנטית והובילה את הצעדים הראשונים של עולם הדיגיטל עבור מותגים מובילים בינלאומיים ומקומיים. רונאל הוא מנהל ה- Creative של מחלקת מנטיס בחברת NGSoft וכיום ראש הלימודים האינטראקטיביים במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, האקדמיה לאמנות ועיצוב.
21:00 חוויית המשתמש ב-Windows Phone 7
מרצה: תאיר ברקאי, מעצבת UX, מיקרוסופט ישראל
פילוסופיית העיצוב של מערכת ההפעלה windows phone 7, שכונתה בשם הקוד מטרו, שמה דגש על התוכן ולא על הממשק.
בהרצאה תאיר תדבר על עקרון זה, וכיצד הוא בא לידי ביטוי בשפה הויזואלית הייחודית שפותחה במיקרוסופט: מה מקור שם הקוד מטרו? מה הייתה ההשראה שעומדת מאחורי הפילוסופיה? במה שונה תפיסה זו מגישות עיצוביות וממשקיות של מכשירים חכמים מתחרים?
תאיר ברקאי, בוגרת המכון הטכנולוגי חולון, מעצבת בתחום המדיה הדיגיטלית עם ניסיון של 9 שנים בתחום העיצוב ל- Web ולמובייל. עובדת כמעצבת UX במיקרוסופט ישראל, בקבוצת Bing Mobile האחראית על תחום ה- Geo Local. מאמינה ב- Form Follows Fuction, בעננים, ובחוויות משתמש מפתיעות ומרגשות.
תוכנית האירוע
המפגש יתקיים ב-10/8/2011 ב-ZOA, בית ציוני אמריקה, אבן גבירול 26, תל-אביב.
18:00 התכנסות
18:30 אפליקציות לסמארטפון – איך לצאת מהקופסה
מרצה: איל שחר, Labgoo
19:10 אפליקציות לפלטפורמות מרובות ומכשירים שונים – אתגרים ופתרונות
מרצה: ערן זינמן, Conduit
19:50 הפסקה
20:20 הנעת הרגש באמצעות חוויית המשתמש
מרצים: צחי דינר ורונאל מור, NGSoft
21:00 חוויית המשתמש ב-Windows Phone 7
מרצה: תאיר ברקאי, Microsoft
21:30-21:45 סיום והגרלת מכשיר Samsung Omnia 7, מתנת Microsoft Israel R&D Center.
הרשמה ותשלום
ההרשמה הסתיימה – האולם מלא. רוצים להצטרף לרשימת ההמתנה? כתבו לנו ל-[email protected]
מדיניות ביטולים
ניתן לבטל את הכרטיס עד ה-3/8 ולקבל החזר כספי בניכוי 8 ש"ח דמי טיפול. לאחר תאריך זה לא יהיה ניתן לבטל את הכרטיס. לביטול פנה ל-[email protected].
נדמה לי, או שזה המפגש ה"קצר" הכי ארוך ועשיר שהיה לנו עד היום?
[…] על במת בית ציוני אמריקה באירוע של UXI עם הרצאה על חשיבה מחוץ לקופסה בממשק מול […]