בית  >  כתבות  > זום-אין על שגיא שרייבר – מרצה בכנס UXI Live 2017

זום-אין על שגיא שרייבר – מרצה בכנס UXI Live 2017

צוות UXI, 31/1/2017. אין תגובות.

ב-2011 שגיא שרייבר העלה לאוויר את הבלוג שלו, פיקסל פרפקט. מאז הקריירה שלו עברה תהפוכות, אבל אחד הדברים שליוו אותו לאורך כל הדרך היה הכתיבה על עיצוב, ממנה שגיא למד המון, כיזם ומעצב. בהרצאה שלו בכנס UXI Live הוא ישתף אותנו בתובנות שלו ויספר לנו איך אנחנו יכולים לעשות את זה גם.

אין היום הרבה מעצבים שלא מכירים את פיקסל פרפקט, שמהווה מקור מידע חשוב לקהילת העיצוב הישראלית. אבל לפני 3 שנים שגיא שרייבר הבין שזה לא מספיק לו. הוא החליט לתקוף את הזירה הבינלאומית והקים יחד עם דייוויד טינטר, פרויקט צד קטן – Hacking UI – בלוג, פודקסט וניוזלטר שפנו למעצבים, המפתחים ואנשי הקריאייטיב של העולם.

לפני חצי שנה שגיא עזב את עבודתו במשרה מלאה כמעצב, לטובת פיתוח Hacking UI כעסק במשרה מלאה. הוא גם פתח את ה- Side Project Accelerator, בו שגיא ודייויד מלמדים תלמידים איך לפתוח פרויקטי צד משלהם ולהפוך את התחביבים שלהם לעיסוק מהנה שיכול להניב הכנסה פסיבית.

מי אתה, שגיא שרייבר?
היי, אני מעצב ויזם, בעל ואבא.
אני חושב שהקונספט של Work-Life balance זה בולשיט. וגם שאף אחד בימים אלו לא חייב לכם כלום, ולכן אתם לא חייבים לאף אחד כלום. כיום אני מריץ את Hacking UI – קהילה של מעצבים, מתכנתים, ויזמים יוצרים.
בין הפעילויות המרכזיות שלנו שם ניתן למצוא את ה-Master Class: סדרת הרצאות אונליין, שבה אנחנו מביאים מרצים מכל העולם להרצות על נושאים של טכנולוגיה מתקדמת (שבקרוב נצטרך לעצב).
למי שרוצה לקרוא את הסיפור שלי, כתבתי אותו (והקראתי גם למי שמעדיף להאזין) באנגלית ובעברית.

מה האתגר הכי גדול עליו תדבר בהרצאה שלך?
ישנם שני אתגרים, שאני שומע מהמון מאנשים שרוצים להתחיל לכתוב.
האתגר הכי גדול שאני בדרך כלל שומע מאנשים הוא עניין הזמן. לכולנו בחיים האלו יש תחושה שאין מספיק זמן גם ככה. יש לנו משפחות, יש עבודה במשרה מלאה, יש עיסוקים ומחויבויות אחרות. האתגר הוא קודם כל לשים את מה שאתם רוצים לעשות כאפשרות ברת-קיימא, ואז לקחת צעדים אקטיביים כדי לגרום לה לקרות. ישנן שיטות לזה.

האתגר השני הוא השאלה שאני מקבל הרבה – מאיפה להתחיל?
זו שאלה פשוטה שמסתירה בתוכה הרבה חששות. מה שאנשים באמת רוצים להגיד זה ״אני לא מספיק טוב בשביל לכתוב על הנושא הזה או הזה״ ו״מי בכלל יהיה מעוניין לשמוע את מה שיש לי לומר? למה שיקשיבו לי״. החששות האלו הם חששות שהיו גם לי, והם מונעים מאיתנו לקחת צעד קדימה ולעשות את מה שאנחנו כל כך רוצים לעשות. יש דרכים כמובן גם להתגבר על החששות האלו ואני אדבר עליהן בהרצאה שלי.

עבור מי ההרצאה שלך תוכל לתרום הכי הרבה?
עבור כל מי שההתקדמות חשובה לו/לה. לכל מי שרוצה לכתוב, לפתוח בלוג ולהחשב כמוביל/ת דעה. לכל מי שרוצה להצליח יותר בקריירה ולבנות את עצמו/עצמה מבלי לפגוע בדברים חשובים אחרים בחיים.

מה האתגר הכי גדול שלך ביצירת ההרצאה?
אני חושב שהאתגר הכי גדול שלי הוא ליצור הרצאה שלא רק תענה על השאלות והפחדים האלו, אלא גם תיצור מספיק השראה כדי לגרום לאנשים לצאת ואשכרה to take action. היעד שלי הוא להשיג אחוז כמה שיותר גבוה של משתתפי כנס שיחזרו הביתה ויתחילו לכתוב ולפתח את עצמם.

1 31 2017 8 49 17 PM  זום-אין על שגיא שרייבר – מרצה בכנס UXI Live 2017

שגיא עובד על המצגת על המצגת ל-UXI. הוא כותב אותה קודם כמאמר, כסיפור, ורק אחרי זה לסליידים

מה הדבר הכי מעניין שלמדת בשנה האחרונה?
למדתי המון. וואו. למדתי בעיקר שאני צריך לכוון גבוה יותר עם השאיפות והחלומות שלי בחיים ובקריירה.
לכולנו יש limiting beliefs: תפישות לגבי עצמינו שאיתן גדלנו, ודבקו בנו מגיל צעיר. לצערנו התפישות האלו רק מתפתחות עם השנים.
אצלי אחת התפישות האלו לגבי עצמי זה שאני אף פעם לא אהיה עשיר. שתמיד יהיה לי מספיק, ואף פעם לא ממש הרבה. גדלתי על זה גם ממסרים מהמשפחה שלי. גדלתי על זה מהאנשים איתם הסתובבתי. גדלתי על זה כי זו הייתה המציאות בה חייתי תמיד. אני עכשיו עובד על לשבור את המציאות הזאת. אני מכוון מאוד גבוה בשאיפות הכלכליות שלי – כדי שאוכל להינות יותר ולצבור יותר חוויות עם המשפחה שלי.

העניין הוא שלא מספיק רק לחשוב נכון. צריך גם לפעול בנחישות חסרת פשרות. אני יודע שבשביל כל דבר שארצה להשיג אני צריך לעבוד קשה יותר. וזה לא רק בעבודה. זה גם בבית עם הילדים וגם עם אשתי.

הכל אפשרי. אנחנו צריכים לשאוף להפוך כל חלום שלנו ליעד. כאשר זה יעד זה פתאום אפשרי ואפשר להציב יעדי ביניים ואבני דרך כדי להשיג את זה.

מה הייתה המלחמה המקצועית הכי גדולה שלך השנה?
המלחמה המקצועית הכי גדולה שלי השנה הייתה להשתלט על החיים שלי כיזם.
עזבתי את העבודה שלי כדי להרים עסק ממצב של פרויקט צד למצב שהוא יכול לכלכל אותי ואת השותף שלי דייויד, וזה חתיכת אתגר מפחיד וטלטלה אלימה לחיים המקצועיים והאישיים. אם אי פעם הקמתם עסק, אתם ודאי מבינים כמה אחריות זה וכמה בלאגן זה מביא לחיים. לא תיארתי עד כמה… כמה שעות על ביורוקרטיה מול מס הכנסה, על שיחות ומיילים עם הקהל שלנו שנמצא בחוץ לארץ ולכן זה תמיד בערב. על החודשים שבהם לא יכלנו למשוך משכורת כי פשוט לא היה לנו כסף. על הקושי הנפשי והפגיעה במורל, של לעבוד כמו חמור ולא להביא שקל בסוף החודש הביתה לילדים והמשפחה.

אבל את התקופה הקשה עברתי. אני מקווה שזו התקופה הקשה, כי אומרים שלכל עסק יש את אותה תקופה קשה לפני ההצלחה הגדולה. היום יש לנו משכורות, אנחנו עושים כסף ואנחנו אפילו מוצאים יותר זמן לכתוב. החיים שלי בשליטה, יש לי יומיים שאני אוסף את הילדים מהגן, ואני גם עובד הרבה מהבית אז אני איתם הרבה. בנוסף, אני מגביל את הוובינרים והשיחות עם חו״ל רק לימי ראשון בערב, וזה משאיר לי את שאר הערבים פנויים. בכל יום שבת אני גם עושה מעבר על השבוע הקרוב יחד עם אשתי כדי שאם יש וובינר או אירוע, או כל דבר אחר היא תדע מזה ונוכל להערך בהתאם. אני לא עונה יותר ללקוחות או לסטודנטים מהקורס שלנו בערב אם אני עם אשתי או הילדים. יש לי דייט נייט עם אשתי פעם בשבוע.
אני ישן טוב (כמה שאפשר עם שני ילדים קטנים).
אני מקפיד להתאמן כמה שאני יכול.
על כל אלו נלחמתי בשיניים.

מה הטיפ הכי טוב שקיבלת השנה?
לקחת קואוצ׳ר/ית, כי אפילו האלופים האולימפיים והאנשים הכי מוצלחים לא היו מגיעים לאן שהגיעו בלי מאמן. את הטיפ הזה קיבלתי שקראתי את הספר Fish out of Water מאת Calvin Wayman (אגב טיפ – אני לא קורא ספרים אלא מקשיב אליהם ב-Audible שזו אפליקציה של Amazon, אז ממש ממליץ למי שאין זמן לקרוא ספרים או שפחות אוהב.

הספר שלו מדבר על התקופה הקשה בחייו של יזם. בתחילת הדרך, כאשר כולם מסביב קוראים לך משוגע, כאשר ה-vision שלך ברור אבל רק לך ולא לאף אחד אחר סביבך, אפילו לא לאנשים הכי קרובים אליך (דבר שסופר התחברתי אליו כי אפילו אשתי לא הצליחה להבין מה אני מנסה ליצור פה עם כל הבלאגן שזה הביא לחיים שלנו בהתחלה). הוא מדבר על עניין ה-limiting beliefs ועל זה שאנחנו צריכים מישהו שידחוף אותנו קדימה.

אחרי שקראתי את הספר החלטתי שזה הזמן לקחת קואצ'ר/ית. נכון להיום אני עובד עם קואצ'רית וזה עוזר לי בעיקר להבין איפה אני נמצא באמצעות זה שאני מדבר על איפה שאני נמצא. אני יושב איתה ופשוט מסביר לה מה עובר עליי ומה אני חושב, ואז אני פתאום מבין מה עובר עליי ומה אני חושב. זה לא ברור מאליו. זה עושה סדר בראש ולפי זה אני מגבש יחד איתה את האסטרטגיה להתמודד עם כל אתגר שבדרכי.

זה מתקשר גם לעוד טיפ שקיבלתי מכמה אנשים שאני מקשיב לפודקאסטים שלהם: תכננו את היעדים שלכם כל שנה מחדש ותעקבו אחריהם. האנשים הכי מוצלחים מדברים על זה שהיו שנים בהן הם לא הציבו לעצמם יעדים ואותן השנים חלפו להן בלי התקדמות של ממש. לעומת זאת בשנים שהם הציבו לעצמם יעדים בחיים, הם פרצו גבולות, שיפרו את חייהם ואת החיים של הסובבים אותם והגשימו את עצמם יותר מאי פעם. אני נוטה להאמין לזה. אני אף פעם לא שמתי לי יעדים, אבל השנה עשיתי רשימת יעדים שאני מתכנן להשיג.

לאיזו הרצאה של מרצה אחר אתה הכי מחכה בכנס?
אני מחכה לשמוע את ההרצאה של עדי בינדר.
אני ממש רוצה לשמוע על העבודה שלו ב-moovit, ולראות מה אוכל ללמוד ממנה. העובדה שהוא מתעמק בעיצוב מונחה דאטה מרתקת בעיניי. העבודה עם דאטה היא תמיד נושא שיח מעניין בין מעצבים, כי יש המון שיטות לעבוד עם דאטה בעיצובים של חברות מוצר.
חוץ מזה, עדי הוא חבר טוב ומעצב סופר מוכשר וחכם. היינו יחד בשנקר ועבדנו יחד עם אותו מנחה – עידו דן, שדחףף בנו לבנות כבר אז (2011) את האפליקציות שלנו כפרוטוטייפים עם מיקרו אינטראקציות ב-Keynote (כשרק בשנה האחרונה אשכרה מדברים על Keynote ככלי לבניית פרוטוטייפינג).

מה אתה הכי מקווה ללמוד בכנס?
אני מקווה ללמוד משהו אחד חדש, שלא ידעתי ושאני לא יודע שאני לא יודע אותו.
משהו שאוכל לנסות ביום יום שלי בעבודה. אני לא יודע מה זה , לכן לא יודע לומר מה אני רוצה ללמוד.

יום אחרון להרשמה המוזלת – 10% הנחה על כנס UXI Live 2017

הצטרפו למאות המאפיינים, המעצבים, מנהלי המוצר ויזמי הצד לבד שכבר קנו כרטיס לכנס. אלו הימים האחרונים להינות מהנחה לכנס. פרטים נוספים באתר הכנס.

כתבות בנושאים דומים



תגובות

אין תגובות עדיין.

כתיבת תגובה

לא יוצג בשום מקום

לא חובה

רוצים שהתמונה שלכם תופיע עם התגובה? העלו אותה ל-Gravatar.

שלח