בשנים הספורות שעברו מאז הצגת מסכי המגע לעולם, כולנו למדנו לדפדף בעזרת SWIPE ולהפעיל תוכן על-ידי אינטראקציה ישירה איתו. לא עוד הזזה של עכבר על גבי משטח, אלא הצבעה והפעלה עם האצבעות. אבל העתיד הקרוב מאפשר לנו הרבה יותר מזה: שליטה בממשקים דרך הגוף שלנו. מצלמות עומק וחיישנים שונים מאפשרים לנו להפוך את התנועה הטבעית של הגוף לתנועה המפעילה ממשקים. במפגש הקרוב של UXI, מפגש מס' 10, נארח מרצים אשר עיסוקם היומיומי הוא פיתוח ממשקי משתמש טבעיים (NUI) כדי לשמוע על אפשרויות החדשות כמו גם על האתגרים בעיצוב עבור הגוף.
המפגש יתקיים ב-22/2/2012 במכללה האקדמית תל אביב יפו.
התכנסות משעה 18:00, הרצאות משעה 18:30 (הוראות הגעה)
כדאי להגיע: חוץ מההרצאות המרתקות, יוגרל מכשיר Samsung Omnia 7, מבוסס Windows Phone 7, בין המשתתפים במפגש. המכשיר מתנת Microsoft Israel R&D Center.
המפגש בתשלום ונדרשת הרשמה מוקדמת. מספר המקומות מוגבל.
לפרטים נוספים והרשמה
תודה גדולה למתחם ליזמות במכללה האקדמית ת"א-יפו, שמארחים אותנו!
המפגש בחסות:
תקציר ההרצאות
18:45 ממשקי משתמש טבעיים, קינקט וקוגניציה
מרצה: רותם בנט, מהנדס בכיר במעבדות החדשנות של קבוצת המחקר של מיקרוסופט בישראל.
כשנה לאחר יציאתו המהפכנית של Kinect לעולם המשחקים ולאחר מכן גם לעולם ה-UI ל-PC, תסקור ההרצאה את האופנים בהם נעשה שימוש במצלמה, מה עבד יותר טוב ומה פחות, וכיצד נוצלו תכונות הממשק החדש ליצירת חוויית משתמש ייחודית ומהנה. ההרצאה תסקור בקצרה את נקודת המבט והחזון לעתיד של מיקרוסופט בנושא. ההרצאה תדון בתובנות מתחום חקר המוח לגבי תהליכי התפיסה (perception) של המשתמש, ומה ניתן ללמוד מכך לשם המצאת ממשקי משתמש טבעיים (NUI) משכנעים.
רותם בנט הוא מהנדס בכיר במעבדות החדשנות של קבוצת המחקר של מיקרוסופט בישראל (MSR-ILABS), שחקר ופיתח בשנתיים האחרונות, ממשקי משתמש טבעיים באמצעות מצלמת Kinect. רותם בא מרקע של עיסוק בפסיכולוגיה קוגניטיבית, חקר המוח, ממשקי מוח-מחשב (BMI), למידה חישובית, ועוד. כיום משתתף בתכנון ופיתוח הדור הבא של Kinect.
19:15 אתגרים בעיצוב מערכת תפריטים בעזרת טכנולוגית מצלמות עומק
מרצה: שחר עוז, מעצב חוויית משתמש בעומק אינטראקטיב.
ממשקי משתמש ללא מגע, כמו מציאות מועצמת ומצלמות עומק וזיהוי קול, נכנסות לחיינו. הן מאתגרות מעצבי חווית משתמש להמציא ממשק שיאפשר שליטה ואינטראקציה עם תפריט פשוט ובחירה של כפתורים. ההרצאה תציג את טכנולוגיית מצלמות העומק ואת האפשרויות שהיא מעמידה לרשות המעצבים. ננתח את מבנה התפריט וסכמת השליטה הבסיסית שלו, ונבין מה האתגרים שהטכנולוגיה מציבה בפנינו כדי להעניק למשתמש את חווית השליטה הזו. לבסוף נציג חלק מהפתרונות הקיימים היום לסוגיות השונות.
שחר עוז הוא מתכנת ומעצב בעל רקע נרחב בהדרכה וחינוך טכנולוגי. עוז מתמחה בעיצוב משחקי מחשב לימודיים, פיתוח אפליקציות מציאות מועצמת ועיצוב אינטראקציה בין אדם למכונה מבוססת חיישנים מסוגים רבים. עובד כיום כמעצב משחקי מחשב מבוססי טכנולוגית מצלמות עומק בחברת עומק אינטראקטיב.
20:15 חוויית הסלון העתידית – עיצוב בשלושה מימדים
מרצה: אורלי טל, מעצבת אינטראקציה בכירה בחברת PrimeSense, המובילה את תחום הראייה הממוחשבת בתלת מימד.
דמיינו את עצמכם יושבים על הספה מול הטלויזיה עם משפחה וחברים, מפעילים את הטלויזיה באמצעות הידיים בלבד, ללא שלט רחוק, עכבר או מקלדת. זפזופ בערוצי טלויזיה, בחירת סרט או הפעלת משחק נעשים בצורה נוחה ואינטואיטיבית ומותאמים להעדפותיכם האישיות. ההרצאה תספק הצצה ראשונה לתהליך עיצוב חויית הסלון העתידית המתגבשת בחברת פריימסנס במהלך השנים האחרונות. נשתף אתכם בתובנות שאספנו לאורך הדרך, מתוך עשייה יומיומית של עיצוב בשלושה מימדים, הבנייה של תפיסה ותנועה, התמודדות עם חופש אינסופי באינטראקציה – וההתמודדות עם המגבלות של אותו חופש.
אורלי טל היא היא מעצבת אינטראקציה בכירה בקבוצת הUX של חברת PrimeSense, קבוצה אינטר- דיסיפלינרית המשלבת מדעי המחשב, פסיכולוגיה קוגנטיבית, אינטראקציה ועיצוב חזותי. לאורלי שנות ניסיון רבות בעיצוב ממשקים בתחומים שונים: Web, מערכות רפואיות, טלפונים סלולרים ומערכות מידע.
20:45 פאנל פתוח: העתיד של חוויית המתשמש
משתתפים: אמיתי בן-נון (ראש תחום חוויית משתמש, אינקוד הייפרה), אורלי טל, רן לירון (מאפיין חוויית משתמש בכיר, נטקראפט), רותם בנט, שחר עוז והקהל באולם
טכונולוגיות ממשק חדשות מאפשרות לכולנו סוגים חדשים של אינטראקציה. ביניהן יש טכנולוגיות שמשפיעות על האינטראקציה הפיזית, כמו מסכי מגע, ה-TrackPad וה-Mighty Mouse ב-Mac, מצלמות עומק ומערכות לזיהוי דיבור; וישנן גם טכנולוגיות שמשפיעות על התצוגה והאינטראקציה על-גבי המסך, כמו HTML5 וה-Canvas או Web GL. בפאנל נדון, המשתתפים באולם ועל הבמה, בהשלכות של אינטראקציות חדשות אלה על חוויית המשתמש ועל הידע והיכולות שנדרשים מאיתנו, כמאפיינים, כדי ליצור חוויות מעולות בעזרת הטכנולוגיות האלה. הכינו את השאלות שלכם!
תוכנית האירוע
18:00 התכנסות
18:30 דברי פתיחה
ד"ר אייל בנימין, ראש המתחם ליזמות, המכללה האקדמית ת"א-יפו
ברק דנין, יו"ר ארגון חוויית משתמש ישראל
18:45 ממשקי משתמש טבעיים, קינקט וקוגניציה
רותם בנט, מיקרוסופט
19:15 אתגרים בעיצוב מערכת תפריטים בעזרת טכנולוגית מצלמות עומק
שחר עוז, עומק אינטראקטיב
19:45 הפסקה
20:15 חוויית הסלון העתידית – עיצוב בשלושה מימדים
אורלי טל, PrimeSense
20:45 פאנל פתוח: העתיד של חוויית המשתמש
אמיתי בן-נון (ראש תחום חוויית משתמש, אינקוד הייפרה), רן לירון (מאפיין חוויית משתמש בכיר, נטקראפט)
כמה הדגמות של NUI
כדי שתדעו מה מצפה לכם במפגש…
מתי ולאן להגיע?
המפגש יתקיים ב-22/02/2012 במכללה האקדמית תל-אביב יפו, באודיטוריום של בניין ווסטון, בקומה 1.
הרצאות החל מ-18:30, התכנסות וכיבוד טעים מ-18:00. ההשתתפות בתשלום ונדרשת הרשמה מוקדמת (כאן למטה).
ברכב:
חניה גדולה נמצאת ברחוב חבר הלאומים 10, תל אביב (מפה).
ברגל/תחבורה ציבורית:
רחוב רבנו ירוחם 2, תל-אביב. (מפה).
הרשמה ותשלום
הההשתתפות היא בתשלום ונותרו עוד מקומות, אבל לא ניתן לרכוש דרך האתר בשלב זה.
ניתן להגיע למקום האירוע ולרכוש כרטיס במקום.
מחיר כרטיס: 99 ש"ח לאורחים ו- 49 ש"ח לחברי UXI.
רוצים ליהנות ממחירי כניסה מוזלים והטבות נוספות? הצטרפו גם אתם כחברים ב-UXI
מדיניות ביטולים ניתן לבטל את הכרטיס עד ה-15/02 ולקבל החזר כספי בניכוי 8 ש"ח דמי טיפול. לאחר תאריך זה לא יהיה ניתן לבטל את הכרטיס. לביטול פנה ל-[email protected].
[…] האקדמית תל אביב יפו.התכנסות משעה 18:00, הרצאות משעה 18:30 (הוראות הגעה)כדאי להגיע: חוץ מההרצאות המרתקות, יוגרל מכשיר Samsung Omnia […]
[…] רביעי הבא, ה-22/2/2012, יתקיים מפגש מעניין ביותר בנושא במכללה האקדמית תל אביב יפו. את המפגש מקיים ארגון […]
[…] על אפשרויות החדשות כמו גם על האתגרים בעיצוב עבור הגוף. לפרטים נוספים והרשמהתערוכת בוגרי התכנית לעיצוב ופיתוח משחקי מחשב בשנקר – […]
תודה!
היה מפגש מעולה אתמול – סקירה מרתקת של התחום והיסודות שלו.
היה מאד מרשים לראות יישום של טכנולוגיות NUI בשטח.
חזרתי ללאפטופ ולא הבנתי למה הוא לא מגיב כשאני מנפנף…
[…] מדובר במפגש של ארגון UXI כאשר הנושא המרכזי היה חוויות משתמש טבעיות = ללא שימוש בבקרים אלא באינטראקציה של גוף האדם: תנוחות, […]
הלינק הנכון
http://myui.co.il/2012/02/%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%A9-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%AA-nui-%D7%95-%D7%94%D7%AA%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%A0%D7%A1-%D7%A9%D7%9C-uxi/