בית  > ללמוד UX: איפה כדאי?

ללמוד UX: איפה כדאי?

למי שמעוניין להכנס לתחום חוויית המשתמש בארץ אין ממש אפשרויות ללימודים אקדמיים מתקדמים שממוקדים באופן מדויק בחוויית משתמש.

אז איך בכל זאת מתחילים? יש כמה אפשרויות:

  1. לומדים לבד. נקודת ההתחלה היא בדרך כלל תואר ראשון באחד מהתחומים שבהם עוסקת חוויית המשתמש: פסיכולוגיה קוגניטיבית, מדעי המחשב או עיצוב גראפי, או מתחום קרוב, כמו עיצוב תעשייתי או ארכיטקטורה. משם אפשר להמשיך דרך: ספרים מומלצים, בלוגים ומגזינים, ועוד. חשוב גם להכיר את הכלים המקצועיים של העוסקים בתחום.
  2. הולכים לקורסים מקצועיים בארץ.
  3. משתתפים במפגשים וכנסים מקצועיים, בארץ בחו"ל. יש כמה כאלה שממוקדים בלימוד, וחלקם גם מפרסמים באינטרנט הקלטות אודיו ווידאו מהכנסים, לאחר שהם מסתיימים כמובן.
  4. לומדים לתואר מתקדם בארץ. יש כמה מסלולי לימוד רלוונטיים בארץ (פסיכולוגיה קוגניטיבית, גורמי אנוש), אבל למרבה הצער אף אחד מהם הוא לא ספציפי ללימוד עיצוב חוויית המשתמש, ובמיוחד בסביבה מקוונת. אלה שבוחרים באפשרות הזו ממשיכים בדרך-כלל לאחר התואר (או תוך כדי) לעבודה בחברה שבו יוכלו ללמוד את הידע המקצועי הנדרש כדי לעבוד בתחום.
  5. לומדים לתואר מתקדם בחו"ל. בהרבה מדינות בעולם יש היום תוכניות לימוד ספציפיות לחוויית משתמש ואינטראקציית אדם-מחשב (HCI). יש גם לימודי תעודה.
  6. מצטרפים לאיגודים מקצועיים, או לפחות משתמשים במאגרי הידע שלהם. יש כאלה בעיקר בחו"ל, ויש לחלקם פורומים פעילים, מגזינים ועוד.
  7. מצטרפים לקבוצות ב-LinkedIn. יש להן פורום עם מאזינים שחלקם קשובים ומגיבים ומודעות דרושים – בעיקר אם אתם מחפשים עבודה בחו"ל. עבודה בתחום בארץ אפשר למצוא בלוח הדרושים שלנו.
  8. עוקבים אחרי אנשי חוויית משתמש בטוויטר.
  9. עבודה עבודה עבודה. הלימוד האמיתי קורה עם פרוייקטים אמיתיים, באחת מהחברות שעוסקות בתחום או במחלקות בתוך בתי תוכנה ועסקים אחרים שזקוקים לשירותי חוויית משתמש.

אם יש לכם רעיונות נוספים, אתם מוזמנים לכתוב אותם כאן למטה – בתגובות, או לפנות אלינו.