בית  > כתבות

כתבות

מחודש פברואר 2012   נקה סינון

הסכנות הטמונות בשכנוע

Cennydd Bowles, 27/2/2012. אין תגובות.

פורסם לראשונה ב-7 לאפריל  2010, בבלוג של Cennydd Bowles. תורגם על ידי עפרה שני.

כאשר סיימתי את לימודיי האקדמאיים כל עולם העסקים עורר בי גיחוך. ראיתי אנשים שבדרך כלל נחשבים לאינטליגנטים, עסוקים ב"עשיית עסקים", תוך שהם מתעלמים לחלוטין מחוסר העניין שהלקוחות שלהם מראים. הציניות שלי החזיקה עד שגיליתי את עולם עיצוב חוויית המשתמש והבנתי שישנם אנשים נוספים החולקים איתי את השקפת עולמי.

לכתבה »

איך לגייס מאפייני חוויית משתמש

יעל קריידרמן, 20/2/2012. אין תגובות.

לאחרונה, השאלה הזו עלתה בדף הפייסבוק של "חווית משתמש ישראל" ועוררה דיון רב משתתפים. כמה מהם הציעו שהדיון יהפוך לכתבה בגלל חשיבותו הרבה הן למנהלים המגייסים והן למחפשי העבודה. הנה היא לפניכם.

לכתבה »

הזֵן של הדברים – עיצוב ממשק משתמש באסיה

עינת כהן, 16/2/2012. אין תגובות.

פורסם במקור באתר iAsia ב- 31/01/2012

וואבי-סאבי (wabi-sabi), "פשטות צנועה" (humble simplicity), הוא מונח בסיסי באסתטיקה היפנית. מגדיר הכותב לאונרד קורן: "וואבי-סאבי הוא התכונה הבולטת ביותר המאפיינת את אידיאל היופי היפני המסורתי, התופס את אותו מעמד בפנתיאון היפני של ערכים אסתטיים כשם שתופסים האידיאלים היוונים של יופי ושלמות בפנתיאון הערכים האסתטיים של המערב. הוא מבטא הערכה לפרטים הקטנים של חיי היומיום ותובנות לגבי יופיים של ההיבטים המובנים מאליהם, ללא יומרות של הטבע, [כטיפת טל על עלה או כאזוב בסלע]. כך מקבלת הפשטות הטבעית והצנועה של הטבע משמעות חדשה כבסיס ליופי טהור". באמנות הזן היפנית בא הוואבי-סאבי לידי ביטוי בעיקר במינימליזם, "הזֵן של הדברים".

לכתבה »

טיפוגרפיה וחווית משתמש

יעל קריידרמן, 5/2/2012. אין תגובות.

טיפוגרפיה באינטרנט היא חלק בלתי נפרד מנגישות ושמישות. מיקום טקסט, עיצובו ושילובו עם תמונות ואלמנטים אחרים – כל אלו הם חלק בלתי נפרד מתפקידם של מעצבים ומאפייני חוויית משתמש. אז למה הנושא הזה כל כך מוזנח? אחת הסיבות לכך היא שעד לא מזמן מבחר "הפונטים הבטוחים" לאינטרנט היה מוגבל מאוד. ניתן היה לבחור מכמה משפחות גופנים בלבד, כאשר בעברית, האפשרויות אף יותר מצומצמות. אך היום, גופני רשת בשילוב עם CSS3 פותחים בפנינו אפשרויות נרחבות בבחירת פונטים לאתרים

לכתבה »

NUI והעתיד של חוויית המשתמש

יניב שריג, 4/2/2012. אין תגובות.

בשנים הספורות שעברו מאז הצגת מסכי המגע לעולם, כולנו למדנו לדפדף בעזרת SWIPE ולהפעיל תוכן על-ידי אינטראקציה ישירה איתו. לא עוד הזזה של עכבר על גבי משטח, אלא הצבעה והפעלה עם האצבעות. אבל העתיד הקרוב מאפשר לנו הרבה יותר מזה: שליטה בממשקים דרך הגוף שלנו. מצלמות עומק וחיישנים שונים מאפשרים לנו להפוך את התנועה הטבעית של הגוף לתנועה המפעילה ממשקים. במפגש הקרוב של UXI, מפגש מס' 10, נארח מרצים אשר עיסוקם היומיומי הוא פיתוח ממשקי משתמש טבעיים (NUI) כדי לשמוע על אפשרויות החדשות כמו גם על האתגרים בעיצוב עבור הגוף.

המפגש יתקיים ב-22/2/2012 במכללה האקדמית תל אביב יפו.
התכנסות משעה 18:00, הרצאות משעה 18:30 (הוראות הגעה)

כדאי להגיע: חוץ מההרצאות המרתקות, יוגרל מכשיר Samsung Omnia 7, מבוסס Windows Phone 7, בין המשתתפים במפגש. המכשיר מתנת Microsoft Israel R&D Center.

המפגש בתשלום ונדרשת הרשמה מוקדמת. מספר המקומות מוגבל.
לפרטים נוספים והרשמה

תודה גדולה למתחם ליזמות במכללה האקדמית ת"א-יפו, שמארחים אותנו!

המפגש בחסות:

  

לכתבה »