כמה פעמים עמדתם מול לקוח וניסיתם להסביר לו את החשיבות של תהליך מחקר לפני תחילת עבודת האפיון? כמה פעמים נתקלתם בגבות מורמות כשדיברתם על פרסונות או תסריטי שימוש? זה לא סוד שחלק נכבד מהעבודה שלנו כאנשי מקצוע, הוא לחנך את השוק להתבונן על המוצר דרך עיני המשתמש. לכן כשיניב מיכאלי, סמנכ"ל ומנהל חטיבת ה-EXPERIENCE ב-NETWISE, אמר לי שהלקוחות שלו בדרך כלל כבר עברו תהליך מחקר אחד או שניים לפני שהוא בכלל הגיע אליהם, לא נותר לי אלא לקנא בו.
כתבות
מחודש יוני 2011 נקה סינון
המלצות ברשת – למי להאמין
הדס שיינפלד, 28/6/2011. אין תגובות.
פורסם במקור ב"בלוגרית" ב-7 בינואר 2011
אחד הנושאים החמים ברשת כבר כמה שנים הוא ענין ההמלצות. או כמו שאוהבים לקרוא לזה social shopping. התאוריה, שאני חושבת שהיא מוצדקת, היא שכשאתה מחפש מוצר מסוים, ההחלטה איזה בדיוק לקנות מושפעת מהרבה גורמים – המחיר, ההכרות המוקדמת שלך עם המוצר, ה"ברנד", והנושא הכי חם בימינו – המלצות. אתרי קניות רבים מנצלים את המודלים הפסיכולוגיים לגבי קבלת החלטות, ומנסים לתת לצרכן את הכלים שהוא צריך כדי לקבל את ההחלטה, ולקנות.
קישורי השבוע 26/06/11
יניב שריג, 26/6/2011. אין תגובות.
השבוע בקישורים: איך מציעים מוצרים למכירה דרך דף בפייסבוק, כלי פשוט להצגה אקראית של תמונות בגודל שתבחרו, וידאו עם מנהל חווית המשתמש של מנוע החיפוש "בינג", מצגת מלאה בנתונים על העוצמה של פלטפורמות כמו פייסבוק וטוויטר ביצירת ערך עסקי עבור חברות, וערכת כרטיסיות חינמית של עקרונות השפעה על משתמשים
וובינר 27/6/2011: נגישות וחוויית הגולש העיוור
ברק דנין, 23/6/2011. אין תגובות.
האירוע יתקיים וירטואלית (וובינר), וההשתתפות ללא תשלום.
אתרים ומוצרי תוכנה נגישים מאפשרים לאנשים בעלי מוגבלויות שונות להשתמש בהם כמו כל אדם אחר. מעבר ליתרונות הברורים עבור בעלי מוגבלויות, הנגשת אתרים גם מקדמת אותם בצורה משמעותית במנועי חיפוש.
בוובינר הקרוב שלנו, שיתקיים ב-27/6/2011 החל מ-18:30, תלמדו את העקרונות המנחים באפיון ועיצוב אתרים נגישים. תפגשו ותכירו גולש עיוור, וגם משחק אקשן ייחודי שתוכנן במיוחד לעוורים.
ההרצאות יתקיימו בשידור חי, אצלכם במחשב. ההשתתפות ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
עדכון: העלינו לאתר את הקלטת המפגש כולו.
שכנוע באמצעות עיצוב ואפיון באתרי אינטרנט
דיוויד טרוויס, 23/6/2011. אין תגובות.
פורסם במקור ב-smashingmagazine.com על-ידי David Travis; תרגום לעברית: יניב שריג ואיל לוינטר
איך אתם מקבלים החלטות? אם אתם כמו רוב האנשים ששאלתי אותם שאלה זו, ככל הנראה תענו שאתם שוקלים בזהירות את היתרונות והחסרונות של סיטואציה מסוימת, ואז מקבלים החלטה המבוססת על ההיגיון. אתם יודעים שאנשים אחרים, בעלי אישיות חלשה משלכם, מושפעים בקלות מרגשותיהם בקבלת החלטות, דבר שקורה לכם רק לעתים נדירות.
איך להפוך את הסמארטפון לכלב נחייה מתוחכם? (הקלטת וובינר)
ברק דנין, 22/6/2011. אין תגובות.
ב-21/6 שוחחתי בוובינר (שיחה אינטרנטית) עם אייל וינשטוק על מוצר חדשני שהוא עיצב עבור עוורים, במסגרת פרויקט הגמר שלו במכללה לחינוך לטכנולוגיה ולאמנויות של סמינר הקיבוצים. פרויקט הגמר בוחן דרכים לשפר את איכות חייהם של מוגבלי ראיה, תוך כד שימוש בטכנולוגיות קיימות.
אייל סירב לקבל כי כיום כאשר כל אחד מאיתנו נושא עימו כוח חישוב כה רב, מגבלות פיזיות ימשיכו להטיל צל כבד על חיי היום יום, ולכן עיצב מוצר שרותם את עוצמת עיבוד הנתונים של הסמארטפון ומגוון טכנולוגיות קיימות כדי לשפר משמעותית את איכות חייו של לקוי הראיה.
תמצאו כאן את הקלטת השיחה, את המצגת וסרטונים שמדגימים את המוצר. ממליץ בחום להסתכל, רעיון יפהפה.
קישורי השבוע 19/06/11
יניב שריג, 19/6/2011. אין תגובות.
השבוע בקישורים: אתר חינמי הנותן טיפים לקידום האתר שלכם, מאמר הסוקר דרכים לשיפור תהליך הירשמות באתרים, פוסט עם נקודות למחשבה לכל הפרילנסרים שביניכם, סקר הקוראים של UXI וכלי ליצירת גרידים
ממשקים לא שמישים כסמל סטטוס – מערכת Bloomberg כמקרה מבחן
אמיר דותן, 19/6/2011. אין תגובות.
פורסם במקור בבלוג עיצוב שמיש, בתאריך 28/03/10
עבור רבים מאיתנו, Bloomberg זהו הערוץ בטלוויזיה המציג מידע פיננסי ולעולם לא נצפה בו למעלה משלוש שניות אלא אם כן הפסדנו בהתערבות וגם אז כנראה לא נחזיק מעמד יותר מעשר שניות. לעומת זאת, עבור אנשי מקצוע רבים בשוק ההון מדובר באמצעי קריטי שהוא חלק ממערכת ניטור מידע פיננסי וביצוע סחר של החברה בה הם עושים שימוש יומיומי.
Funability - על שמישות וכיף
עדי מזור קריו, 16/6/2011. אין תגובות.
פורסם במקור בבלוג wizardui
לפני כחודש גיליתי את הWii. כן, קצת באיחור (כנראה מלווים אותי משקעים מילדותי כתוצאה מהפסדים צורבים באטארי…) רק עכשיו אני יכולה להבין את ההתלהבות ממשחקים כאלה: הבאתי מכת ניצחון מוחצת במשחק טניס (אני מודה, מול ילד צעיר, אבל עדיין…). אנדי רם- Here I Come. (יצא לי גם חרוז).
אנשי צוות המגלים עניין בחוויית משתמש - ברכה או קללה?
אמיר דותן, 14/6/2011. אין תגובות.
עבודה על פרוייקט כאיש חוויית משתמש היא פעמים רבות שיתופית ונעשית כחלק ממערך מקצועי הכולל מנהל מוצר, מנהל צוות פיתוח, מנהל פרוייקט, צוות בקרת איכות, איש ניהול תוכן, צוות שיווק, צוות משפטי, מעצב ממשק וצוות הפיתוח שאמון על בניית המוצר. העבודה בכור ההיתוך המקצועי הזה יכולה להיות לא פשוטה, מאתגרת עם הרבה פוליטיקות ודיעות מתנגשות הנובעות בין השאר מפרספקטיבה מקצועית וסדרי עדיפויות שונים.
מידי פעם נתקֶל באנשי מקצוע שונים בפרוייקט שיביעו עניין בעיצוב חוויית משתמש ויעידו על עצמם שהם סוג של אנשי חוויית משתמש "בארון" ומכירים למשל את עשרת עקרונות השמישות של ג'ייקוב נילסן ומודעים למגבלות הזכרון האנושי. האם זהו מצב מבורך שיקל על העבודה שלנו או קוץ שיגרום ללחץ דם גבוה?
סקר קוראים: מה מעניין אתכם?
יניב שריג, 11/6/2011. אין תגובות.
עברה יותר משנה מאז הפוסט הראשון שפרסמנו באתר .UXI האתר שלנו גדל וצמח ואיתו מספר הקוראים העוקבים אחרינו; מנהלי מוצר ומעצבים גרפים עצמאיים, אנשי מקצוע שחיים את השוק אך גם סטודנטים לתואר ראשון.
חשבנו שזו תהיה הזדמנות מעולה לשאול: מהם הנושאים שהייתם רוצים לראות באתר?
השאלון שהכנו נועד לעזור לנו למפות את תחומי העניין במסגרת התחום הרחב שנקרא "חוויית משתמש". השאלון אנונימי לחלוטין ומטרתו העיקרית: להכיר אתכם. אם אתם מאפיינים או מעצבים שמחפשים להתפתח מקצועית, מפתחים ששורות קוד עושות להם את זה או מנהלי מוצר שמתעניינים בפן השיווקי של חווית משתמש זה המקום לספר לנו על זה.
בנינו את השאלון כך שיהיה קצר וממצה – עד כמה שאפשר בתחום רחב כזה.
למילוי השאלון
תודה על הנכונות להשקיע מזמנכם במילוי השאלון!
קול קורא לסדנאות והרצאות בכנס UXI Live 2011
ברק דנין, 5/6/2011. אין תגובות.
כפי שאתם בוודאי יודעים, ב-7-8/9/2011 נקיים את הכנס השנתי הגדול שלנו, כנס UXI Live 2011.
לוח הסדנאות וההרצאות כבר די עמוס ויש בו הרבה דברים טובים, ואנחנו רוצים כעת להשלים את תוכנית הכנס עם מספר מצומצם של הרצאות וסדנאות נוספות. מגוון הנושאים האפשריים רחב מאוד, והוא כולל כל נושא שקשור לתחום של עיצוב חוויית משתמש.
הסדנאות יימשכו 3 שעות (4 שעות אקדמיות) והן יתקיימו ב-7/9. הסדנאות הן בדגש על עבודה מעשית: אלה לא 3 שעות של הרצאה, אלא שילוב של הרצאות קצרות ביחד עם עבודה מעשית של המשתתפים, לבד או בקבוצות. הסדנאות יתקיימו סביב שולחנות עגולים.
ההרצאות יימשכו 45 דקות והן יתקיימו ב-8/9, באולם בסידור תאטרון (ללא שולחנות).
ההצעות צריכות לכלול:
- 120-200 מילים אודות הסדנה/הרצאה
- פסקה או שתיים אודות המרצה
את ההצעות יש לשלוח אלי, [email protected], לא יאוחר מיום חמישי, ה-9/6. כמובן שלא אוכל להבטיח שכל מי שיישלח הצעה יוכל להציג בכנס, רק ההצעות הטובות ביותר יוכלו להיכלל בתוכנית.
בהצלחה!
כפתורים וירטואליים וכפתורים אמיתיים: כתבה שלישית בסדרה
יניב שריג, 3/6/2011. אין תגובות.
בכתבה השלישית והאחרונה נרחיב את הדיבור על כפתורים המבצעים מספר פעולות. מתי כפתור אחד מבצע שתי פעולות שיש ביניהם קשר סיבתי? מתי לעוצמת הלחיצה שלנו על הכפתור יש השפעה על פעולתו? ומתי למשך הלחיצה השפעה כלשהי? ננסה לראות כיצד נעשה שימוש בטקסטורות שונות בכפתורים וניגע קצת בשיקולים התנהגותיים שקשורים להפעלת כפתורים.
לכתבות הקודמות בסדרה: כתבה ראשונה, כתבה שנייה
על רכבות ומניפולציות חצי שקופות, חלק ב'
אורן שמיר, 2/6/2011. אין תגובות.
בפוסט הקודם דיברתי על רכבות, דלתות וסוגים שונים של מניפולציה. בדיוק באותו שבוע הגיעה אל ביתי חבילה, ובעקבותיה הבן שלי התקשר אלי לעבודה ואמר בקול נרגש ״אבא, הקינקט הגיע! איך מחברים?״.
בחלק השני של הפוסט – על שליטה בממשק ללא מגע יד אדם, ותהיות על החלק שלהן בעתיד של כולנו.
מהו עיצוב חוויית משתמש? הסבר, כלים ולינקים חשובים
ג'ייקוב גיוב, 1/6/2011. אין תגובות.
פורסם במקור ב-smashingmagazine.com על-ידי Jacob Gube. תרגום: יואב מורן, איל לוינטר. עריכה: ברק דנין, יניב שריג.
ככל שהטכנולוגיות והמתודולוגיות בתעשייה שלנו התקדמו, אתרי אינטרנט ויישומים הפכו מורכבים יותר. מה שהיה בעבר מדיום סטטי חד-צדדי התפתח לחוויה אינטראקטיבית עשירה מאוד.
ללא קשר לשינויים שחלו בתהליך הפיתוח, הצלחתו של אתר נשענת רק על דבר אחד: איך משתמשים תופסים אותו. “האם האתר הזה מספק עבורי ערך? האם הוא קל לשימוש? האם הוא נעים לשימוש?”, אלו שאלות שמתרוצצות בראשי המבקרים כאשר הם משתמשים במוצרים שלנו, והן מהוות את הבסיס להחלטותיהם האם להפוך למשתמשים קבועים.
עיצוב חווית המשתמש עוסק כולו במאמץ לגרום להם לענות "כן" לשאלות הללו. מטרת מדריך זה היא לספק היכרות עם תחום תכנון ה-UX המקצועי בהקשר מערכות מבוססות רשת כאתרים ויישומים.