בקישורי השבוע: אנטומיה של עיצוב יעיל של עמודי מוצר, להתגבר על ההתמכרות לפיצ'רים, כיצד משפיעות ציפיות המשתמשים על שמישות המערכת, "מהפכת ה-UI", והתחקות אחר שורשי מאבק הכוחות שבין המעצבים למפתחים
מחודש פברואר 2011 נקה סינון
בקישורי השבוע: אנטומיה של עיצוב יעיל של עמודי מוצר, להתגבר על ההתמכרות לפיצ'רים, כיצד משפיעות ציפיות המשתמשים על שמישות המערכת, "מהפכת ה-UI", והתחקות אחר שורשי מאבק הכוחות שבין המעצבים למפתחים
מחקר משתמשים הינו שלב חשוב בעיצוב בו אנו מגששים, לומדים, מדברים עם אנשים שונים בכדי להבין את הבעיות אותן אנו צריכים לפתור לרוב באמצעים טכנולוגים כגון אתר אינטרנט או אפליקציה למכשיר נייד. הפיתוי לשאול אנשים מה הם רוצים גדול וטבעי אך חשוב לזכור לאורך הפרוייקט את הציטוט של תעשיין הרכב המיתולוגי הנרי פורד שאמר: "אם הייתי שואל את הלקוחות שלי מה הם רוצים, הם היו אומרים סוס מהיר יותר".
ידעת שברוסיה וביפן כתובות דואר רשומות בסדר הפוך מאשר בישראל? שמעת שהצבע הלבן מייצג בהודו אֵבל, ולא חתונה?
כדי להתאים אתר או מוצר תוכנה לתרבות אחרת (לוקליזציה) אנחנו נדרשים לדעת הרבה יותר מאשר רק לתרגם.
במפגש הקרוב של UXI תכיר* את הכלים המקצועיים והתהליכים שמאפשרים להתכונן ללוקליזציה ולבצע אותה בהצלחה. תפגוש אנקדוטות מסקרנות מעולם הלוקליזציה, תכיר את הפערים הקיימים בין תרבויות שונות בעולם ותלמד כיצד הם משפיעים על אתרים ומערכות תוכנה ברחבי העולם.
המפגש יתקיים ב-23/2/2011, יום רביעי הקרוב, ב-ZOA (בית ציוני אמריקה) ויתחיל ב-18:30. התכנסות וכיבוד החל מ-18:00.
מחיר כניסה:
160 ש"ח (אורח) / 80 ש"ח (חבר רגיל) / 50 ש"ח (חבר סטודנט).
רוצה לשלם מחיר חבר? הצטרף עכשיו כחבר ב-UXI ותקבל הנחות על כל הפעילויות של UXI ועוד הטבות רבות נוספות.
כבר חבר ב-UXI? קנה כרטיסים מוזלים כאן
מספר המקומות מוגבל, הירשם עכשיו והבטח את מקומך במפגש.
* אנחנו מנסחים בלשון זכר אבל מתכוונים לכוווולם
בשלב הזה כולנו (או לפחות רובנו) כבר התנסנו בעולם החדש והמרתק של איפיון אפליקציות סלולריות. הרוב המוחלט התנסה באפיון לסביבת ה-iPhone ולחלקנו כבר היה העונג לעבוד עם סמרטפונים אחרים.
יש משהו מאוד יפה במצב שבו אנו נמצאים היום. מצד אחד מדובר בסביבה חדשה (יחסית) שכפופה לחוקים נוקשים בהשוואה לאפיון בסביבת הווב שכולנו מכירים. והמצד שני הצורך והדרישה מאיתנו לחדש גדלו מאוד בעיקר בגלל החידוש שהמכשיר עצמו הביא לתעשייה וההתרגשות סביבו.
בקישורי השבוע: איך לספק חוויית משתמש מצוינת באמצעות משוב, כיצד תשפיע עלינו ברית נוקיה-מיקרוסופט, המדריך למתחילים למבחני A/B, ודוגמאות לעיצוב יישומי חדשות לאייפד
לקראת המפגש ביום רביעי שיעסוק בלוקליזציה והבדלים בין-תרבותיים, ראיינתי את מריון בורגהיימר, מנחת קבוצות שמתמחה בהעברת סדנאות בין תרבותיות לחברות בינלאומיות. מריון תרצה באירוע תחת הכותרת "הרצאה אינטראקטיבית: השפעת תרבות ומבנה חברה על עיצוב חווית משתמש".
בראיון המוקלט כאן תוכלו לשמוע (על רגל אחת) על ההבדלים בין תרבויות כפי שהם באים ביטוי בחוויית משתמש באתרים. אתם מוזמנים להאזין (לחצו על המשולש), או לקרוא את תמליל ההקלטה.
Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.
לקראת המפגש בשבוע הבא על לוקליזציה ראיינתי את יעל ריינהולד, מנהלת חבר לוקליזציה. יעל תרצה במפגש הקרוב תחת הכותרת "חושב גלובאלית? דבר לוקאלית!", ורציתי לשאול אותה כמה שאלות בקשר להרצאה, שאלות שאולי סקרנו גם אתכם.
בשיחה תוכלו לשמוע כמה מילים על המושג לוקליזציה ומה צפוי לכם בהרצאה של יעל. אתם מוזמנים להאזין כאן, או לקרוא את תמליל ההקלטה.
Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.
בקישורי השבוע התלהבתי מאוד מהפוסט של אחי רז "למה ענווה היא תכונת מפתח בעיצוב לאנשים". בשבילי, אחד הביטויים של אותה ענווה מקצועית, הוא לא למהר לקטול דברים שעשו אחרים, אלא דבר ראשון לתת גם להם צ'אנס – להניח, לפחות לרגע, שהם לא יותר טיפשים ממך ולנסות להבין מה גרם להם להגיע לפתרון הספציפי הזה – ולבדוק אם יש לך פתרון טוב יותר.
*חוץ מאלה שלא
אני אפתח בתרגיל: לקוח פונה אליכם ואומר לכם לתכנן חוויית משתמש לשירות או אתר שמטרתו לאפשר לאנשים לתכנן מפגשים המוניים. אופי המפגשים יהיה סוער, אקטיבי והם יערכו כנראה במקומות פתוחים.
חשבו על זה… עכשיו הניחו את העכבר.
בעידן ה"כפר הגלובלי" נדמה לפעמים שנוצרה תרבות עולמית אחידה.
בכל מקום בעולם מכירים את אותם מותגים, כולם שומעים את אותה מוזיקה, וכולם, כך נדמה לפעמים, מבינים אנגלית. האמת, מן הסתם, רחוקה מכך. למרות הערבוב התרבותי הכלל עולמי, עדיין יש לכל מקום את מנהגיו, סגנונו, שפתו ועולם המושגים הייחודי לו. כשמנסים לבצעה "הגירה" מסביבה אחת לשנייה קורות לא פעם טעויות. לפעמים אלו טעויות מביכות, ולפעמים הן גורמות לקצר מוחלט בתקשורת.
בקישורי השבוע: מדוע לא פותרים בעיות שימושיות, אפיון תהליכי רישום ברשת לילדים, עיצוב של חוויות מהנות, ענווה כתכונת מפתח בעיצוב, והאם ניתן למצוא באתר משרד הפנים את הסניפים שלו?
בקישורי השבוע: התמודדות עם אתגר הניווט במערכות ווב משולבות, שיטת הקארמה כדפוס עיצוב לאינטראקציה חברתית באתרים, איך משחקים את משחק האפיון "קנה את הפיצ'ר", מודל לבקרות אפיון UX, עבודה עם משקל ויזואלי, וחוויית משתמש טוטאלית
בחודש ינואר ביליתי עם אשתי (שתחיה!) מיכל בהודו – חגגנו את נישואינו בירח דבש נהדר. בעיר Chennai, הידועה גם בשם Madras, הגענו לקניון בשם Express Avenue. אתר הקניון מתפאר בכך שהוא הטוב ביותר בהודו ויש סיכוי טוב שהוא צודק.
בכניסה לקולנוע הגדול של הקניון יש שדרה של מסכי מגע גדולים שבהם אפשר לרכוש כרטיסים ואפילו לצפות בטריילרים – משהו שטרם ראיתי בארץ. רציתי להראות לכם קצת מזה, וגם להעלות תהיה או שתיים. כפי שתראו כאן, למרות שהם אמצעי ממשק חדש, הם מוּעדים לבעיות דומות לאלה של ממשקים ידועים ומוכרים.