בית  > כתבות

כתבות

מחודש יולי 2010   נקה סינון

קול קורא למחקרים בתחום חוויית המשתמש

דוד גלולה, 25/7/2010. אין תגובות.

כפי שנהוג בעולם האקדמי, אנו מפרסמים קול קורא:

מחקר אקדמי בתחום חווית המשתמש ותחומים קרובים אליו מתרחש במחלקות השונות בארץ כל הזמן, אך בפרופיל נמוך. כל חוקר מוצא את הנישה שלו במוסד האקדמי שבו הוא לומד, ובשל חוסר במחלקות ייעודיות לתחום חוויית המשתמש – כל מחקר חי לו בבועה משלו. לא עוד!

אנו רוצים לפתוח במסע להכרת ולחשיפת המחקר המתרחש בארץ בתחום חווית המשתמש, אינטראקצית אדם-מחשב, שימושיות ותחומים קרובים. הכוונה היא כי כל כמה שבועות נביא כאן סקירה קצרה של מחקר גמור או בתהליך אשר נעשה בארץ (עם עדיפות לעברית…).

לכתבה »

המגבלות וההזדמנויות שבמטאפורה

דֵיְין פיטרסן, 25/7/2010. אין תגובות.

פורסם במקור תחת השם "The Constraints and Opportunities of Metaphor" על-ידי Dane Petersen. התפרסם בבלוג של Adaptive Path ב-1/7/2010. תרגום: ברק דנין.

לא פעם התפקיד שלנו כמעצבים הוא לדמיין את האפשרויות של דברים בעתיד. רק לעתים רחוקות אנחנו זוכים לעצב באופן עצמאי מהקשרים חברתיים ותרבותיים, ואנחנו לעולם לא מעצבים בלי להתייחס ליכולות התפיסה של המשתמשים שלנו. אפשר לתכנן ממשק נהדר שעושה שימוש נפלא ב"צבע" שנמצא מחוץ לטווח הצבעים הנראים, אבל זה לא סביר שבן אנוש יוכל לראות אותו. זה יהיה נדיר למצוא מעצבת גראפית שמקטרת על המגבלות של התפיסה האנושית, על כך שבאופן לא הוגן הן מאלצות אותה לעבוד רק בטווח של האור הנראה לאדם.

לאחרונה אדם גרינפילד ביקר את אפל על העיצוב של חלק מהאפליקציות שמגיעות עם ה-iOS [ב.ד.: מערכת ההפעלה של האייפון, אייפד, אייפוד], וביניהן קורא הספרים (iBooks), המצפן (Compass), היומן (Calendar) והפתקים (Notes). הביקורת שלו הייתה שהאפליקציות האלה יותר מדי דומות לחפצים האמיתיים שהן מייצגות (skeuomorphic). הוא אמר שהשימוש שנעשה בהן ברמזים חזותיים פוגע בפוטנציאל העתידי של הדור החדש הזה של מכשירי מסך-מגע ניידים.

לכתבה »

שמישות ממשק כדרישה של רגולטור בתכנון מערכות בנקאיות

אמיר דותן, 18/7/2010. אין תגובות.

כאשר מדברים על שמישות, יש פעמים רבות נטייה להתייחס לפרמטר האיכות החשוב הזה כמשהו אופציונאלי שצריך לשכנע את הלקוחות שלנו ששווה להשקיע בו על ידי הקצאת משאבים לביצוע מחקר, בדיקות שמישות, סבבי עיצוב ועוד. מהסיבה הזאת הופתעתי לטובה לגלות לאחרונה שבמקרה של תכנון מערכות בנקאיות המיועדות ללקוחות בנקים באנגליה, ישנה דרישה של הרגולטור המפקח על הבנקים להבטיח שהסברים בנוגע לשירותים ומוצרים יהיו מאוד ברורים ולא מטעים. הממשק יכול להטעות משתמשים גם אם לא היתה שום כוונת זדון לעשות זאת ברגע שהאופן בו המידע מוצג אינו פשוט להבנה. זה נשמע דבר הגיוני וברור אך כשאנו באים לעצב מידע ורוצים לברוח קצת מטבלאות וגרפים אנו נגלה שזה לא תמיד אפשרי.

לכתבה »

תחרות הפוסטרים: דרושים מעצבים!

ברק דנין, 17/7/2010. אין תגובות.

שפע של רעיונות יפים עלו בשלב הקודם, ועכשיו אנחנו מחפשים מעצבים לרעיונות שעלו.אם אתם מעצבים, כתבו אלינו ב-[email protected] ונשמח לחבר אתכם עם מי שמאחורי הרעיונות האלה.

המועד האחרון להגשת פוסטרים: 27/7/2010. כל הפוסטרים שיוגשו יוצגו להצבעה של הקהל הרחב, כאן באתר.

לכתבה »

בואו לעצב לכם סטארטפ

אמיר הראל, 6/7/2010. אין תגובות.

חולמים להקים סטארטפ? המגירה שלכם עמוסה ברעיונות? רוצים להתנסות בחוויה של נטוורקינג תוך כדי הקמת מיזם? – אז Startup Weekend זה המקום בשבילכם!

לכתבה »

28.7.2010 מפגש #2: שימוש ב"אב טיפוס" - איך, כמה ולמה?

ליאור יאיר ורן לירון, 4/7/2010. אין תגובות.

חשבתם שיצירת אב-טיפוס (Prototype) הוא שלב יקר ומסורבל? אנחנו פה כדי להראות לכם שלא.

בואו ללמוד על החשיבות של יצירת אבות-טיפוס כחלק אינטגרלי מתהליכי האפיון ועל התרומה שלו לתוצר הסופי. במפגש נדגים כלים ליצירה של מגוון אבות טיפוס לשימוש בעבודה היום יומית ונציג בפניכם את מתודולוגיות העבודה השונות וכמובן דוגמאות של Prototypes מתהליכי אפיון אמיתיים מנסיונינו בסביבת ה-Web וה-Mobile.

עדכון 26/7/2010: ההרשמה נסגרה. אם נרשמתם מומלץ להגיע מוקדם ולתפוס מקום. כדי שלא תפספסו את ההרשמה בפעם הבאה, מומלץ להירשם לעדכונים שלנו בצד שמאל – "עדכונים בדואר אלקטרוני".

המפגש מתקיים בחסות ג'ון ברייס ויוניק יו איי.

לכתבה »

טופס בסגנון "השלמת מילים" הגדיל המרת משתמשים ב-25-40%

לוק רובלוסקי, 4/7/2010. אין תגובות.

פורסם במקור ב-25 לפברואר 2010. תורגם על-ידי ויטלי מיז'יריצקי.

דבר המתרגם: נתקלתי במאמר קטן של לוק ורובלוסקי שבו הוא מדגים כיצד עיצוב לא שגרתי של טופס הרשמה מביא לעלייה חדה במספר הנרשמים באתר. חשבתי שיהיה טוב לתרגם אותו לעברית.

לכתבה »