בית  > כתבות

כתבות

מחודש מרץ 2010   נקה סינון

סקר שכר 2010

ברק דנין, 27/3/2010. אין תגובות.

כמה פעמים קרה לכם שישבתם עם הבוס ורציתם העלאה במשכורת, אבל לא ידעתם כמה לבקש? או שאולי ידעתם כמה לבקש, אבל לא ידעתם להגיד לעצמכם (ולבוס) האם זה מוצדק?

לילך הזכירה לנו שהנושא מעניין את כולנו, והחלטנו ללכת עם זה: קבלו את סקר השכר של UXI לשנת 2010. התוצאות יפורסמו, כמובן, כאן.

הסקר ייסגר ב-18.4.2010 בלילה, בחצות בדיוק.

עדכון 19.4: הסקר נסגר. תודה לכל המשתתפים! נעדכן אתכם עם התוצאות בהקדם.
תוצאות: http://uxi.org.il/pages/1914

לכתבה »

עוורון באנרים - קיים או לא?

ויטלי מיז'יריצקי, 21/3/2010. אין תגובות.

פורסם בעבר בבלוג UXtasy.

בכל תהליך של בניית אתר במוקדם או במאוחר עולה הנושא של עיוורון באנרים (banner blindness). זוהי תופעה ידועה שאומרת שהגולשים למדו להתעלם מהבאנרים היפים שאנחנו שמים להם באתר, ולכן אתרים נחמדים כמו ynet אוהבים לשים באנרים שעושים קולות, קופצים, מסתירים לנו את הכתבה, וגורמים לנו לחפש את הכפתור "סגור" (אגב, למצוא את וולדו זה כלום לעומת להצליח להבין לאן המעצב הצליח לדחוף את האיקס הקטן של הסגירה הפעם).

לכתבה »

עיצוב מערכות חיפוש במכשירים ניידים: ממגבלות להזדמנויות

גרג נודלמן, 16/3/2010. אין תגובות.

פורסם במקור תחת השם "Designing Mobile Search: Turning Limitations into Opportunities" על-ידי גרג נודלמן. התפרסם ב-UXmatters ב-8/3/2010. תרגום: ברק דנין.

חושבים להעביר את חוויית החיפוש שלכם מהרשת ל-iPhone, ל-Android או ל-Windows Mobile? תשכחו מזה שהמכשירים האלה הם מחשבים עם יכולות מלאות עם מסכים פצפונים. אחרי שתכננתי כמה חוויות חיפוש במכשירים ניידים, הבנתי שכדי לעצב חוויית חיפוש ניידת מעולה נדרשת דרך חשיבה שונה לחלוטין מזו שבה אנחנו מעצבים יישומים באינטרנט או יישומים שולחניים (desktop).

כדי להסביר את זה בפשטות, כשמעצבים חוויית חיפוש במכשירים ניידים צריך לחשוב במושגים של להפוך מגבלות להזדמנויות. בכתבה הזו אדון בכמה מהמגבלות של הסביבה הניידת, כמו גם באפשרויות שהן מציעות, ואחלוק כמה רעיונות עיצוביים שעשויים לעזור לכם בפרוייקטים שלכם.

לכתבה »

הסיפורים שלכם: החזר על השקעה (ROI) בחוויית משתמש

ברק דנין, 13/3/2010. אין תגובות.

אנחנו עובדים על כתבה שתציג החזר על השקעה (ROI) בחוויית משתמש, ואנחנו מחפשים דוגמאות, סיפורי מקרה, בעברית. אם יש לכם סיפורי מקרה כאלה שאפשר לפרסם, נשמח לשמוע. זה יכול להיות משהו קטן, כמו שינוי בטופס הרשמה או בעיצוב מסך שהוביל לעלייה באחוזי המרה (conversion rate – כמה אנשים עושים מה שרצינו שיעשו במסך, כמו לקנות/להירשם וכו'), ועד לתכנון מחדש של מערכת שהביא להצלחות משמעותיות.

לכתבה »

נעים מאוד, UX

ליאור יאיר וישי כהן, 12/3/2010. אין תגובות.

תחום חוויית המשתמש הוא רחב, וכולל תחומי ידע שונים ומגוונים. ניסינו להגדיר אותו בעברית, פעם אחת ולתמיד, בצורה חווייתית כמובן, ולתת קצת רקע היסטורי לתחום ולעיסוק בו. אתם מוזמנים מאוד לקרוא.

לכתבה »

מה מאפיין את לקוחות UX / UI בישראל ?

רן לירון, 9/3/2010. אין תגובות.

יש לקוחות קלים ולקוחות קשים. לקוחות שקל לספק ולקוחות שקשה לספק. עם חלק מהלקוחות קל ונעים לעבוד ואילו אחרים דורשים מאמץ נוסף – מקצועי, שכלי ורגשי. יש לקוחות שמאפשרים ליכולות המקצועיות של איש הממשק לבוא לידי ביטוי וישנם כאלו שמקשים אלינו מאוד לספק להם ממשק איכותי ומכוון משתמש.

בכתבה זו אנסה לתאר כמה מסוגי הלקוחות בהם נתקלתי במהלך השנים וכיצד להתמודד איתם באופן אפקטיבי, לשביעות רצונם של כל המעורבים בתהליך.

לכתבה »

קבלו במתנה את הסטיקר של UXI

ברק דנין, 5/3/2010. אין תגובות.

הבטחות צריכים לקיים:

בבלוג שליווה את הקמת האתר הזה, הבטחנו שנשלח את הסטיקר ל-200 הראשונים שיבקשו – חינם. זה הולך לקרות בקרוב, אז אם אתם בעניין… כנסו כנסו כנסו.

עדכון 9/2010: החלטנו לשלוח את הסטיקר לכל מי שרק רוצה. חילקנו כבר יותר מ-1,000 סטיקרים, ואנחנו ממשיכים 🙂

לכתבה »

פיקאסה בעברית, או שאולי תירבעב הסאקיפ?

ברק דנין, 3/3/2010. אין תגובות.

תירגום אפליקציות לעברית הוא קשה, במיוחד למי שלא דובר עברית. כל הג'וּז האלה, הכל אצלם הפוך. כשמגיע תירגום עקום לאיזה אפליקציית Open Source שאיזה תיכוניסט תירגם, זה די צפוי. כשגוגל מצהירה בגאווה שהיא תומכת ב-38 שפות, אתה לא מצפה לראות משהו שנראה כך…

לכתבה »

איך הופכים להיות מעצבי חוויית משתמש?

ורד אדר, 1/3/2010. אין תגובות.

עשר שנים שאני בתעשיה, מתוכן כשבע שנים בעולם חווית המשתמש (UX).

לפני כשבע שנים, כשהתחלתי לעסוק בעניין, לא היה מוסד לימודי בו אפשר היה ללמוד את התחום. גם היום לא קל למצוא מסלול לימודים מתאים, ואולי בגלל זה מעטים מאיתנו, אנשי חווית המשתמש, הגיעו לתחום דרך האקדמיה.

אז איך הגענו לכאן?

ראיינתי כמה מעמיתי למקצוע שהגיעו לעסוק בתחום חוויית המשתמש ממקצועות שונים: תכנות, עיצוב וכתיבה טכנית.

לכתבה »

להיות איש חוויית משתמש בישראל

רן לירון, 1/3/2010. אין תגובות.

מה מצב תחום הממשק בארץ ? מה היחס לתחום מצד הלקוחות ? כיצד השתנו הדרישות במהלך השנים?
במאמר זה אנסה לענות בקצרה על שאלות אלו, לאור ניסיוני בתחום ב-15 השנים האחרונות
ובאמצעות דוגמאות מפרויקטים שלי ושל חברים שעסוקים בתחום.

לכתבה »

איך בונים "בית" לחוויית משתמש בישראל?

אורן שמיר, 1/3/2010. אין תגובות.

תהליך ההקמה של אתר UXI מכיל כמה שלבים אופייניים לאפיון אתרים רבים. ננסה לתמצת את הדרך שעברנו כדי להקים את האתר. לא תמצאו כאן הרבה רכילות עסיסית, אבל אולי כמה תובנות ומחשבות לגבי תהליכי אפיון. תהליכים שנעשים, בדרך זאת או אחרת, בכל פרויקט של הקמת אתר או יצירת תוכנה.

לכתבה »