השבוע בקישורים: דיון פורה בין שני ענקים מעולם עיצוב הממשקים אודות השימוש בתפריטי ענק, העדכון האחרון של אפל מציע כמה ריגושים חדשים בתחום חוויית המשתמש, סקירה על סוגי גריד שונים באתרי אינטרנט, עשר ערכות להורדה עבור עיצוב ממשקים לאייפד, צבעים ושילובי צבעים- מושגים שכל מעצב חייב להכיר והרצאת וידאו עם הדגמות על הפעלת ממשקים בעזרת הגוף. חג שמח לכולם.
תפריטי ענק – פתרון מצוין או בעיית שמישות?
Nielsen כתב ב 2009 סקירה על תפריטי ענק בה הוא מסביר למה תפריטים אלו מאפשרים למשתמשים גישה מהירה יותר לתוכן רב יותר, ובעקבות כך לרווח גדול יותר עבור אתרי מסחר אלקטרוני. Jared M. Spool, פרסם ביקורת על תפיסה זו בה הוא טוען כי תפריטי ענק גורמים הפסדים לחברות מסחר אלקטרוני בגלל בעיות שמישות רבות הכרוכות בהטמעה שלהם. בין אם אתם מצדדים ב Nielsen או ב Spool, כדאי לקרוא את הטיעונים של שניהם וגם הסבר מפורט וטוב על השהיית פעולת העכבר ועוד טריקים נוספים בעיצוב תפריטי ענק. תודה לרן לירון וברק דנין על הלינקים.
iOS5
נתחיל מהדברים החשובים: החץ שעל מקש ה Shift קיבל בסיס רחב יותר בכמה פיקסלים. אבל חוץ מהשינוי הזה, הרשת מלאה בסקירות, קטעי וידאו ומדריכים על העדכון האחרון מבית היוצר של Apple. אין כמו הסבר בסיסי של Apple על רשימת התכונות החדשות. משם אפשר לקרוא על כמה תכונות חבויות שחבל לפספס, האינטגרציה עם טוויטר, רשימה של פונטים בשימוש מערכת ההפעלה, ולפני שהספקתם לסיים את הפסקה כבר יש לכם קובץ פוטושופ להורדה בחינם המכיל את כל עדכוני הממשק.
עבודה עם גרידים
סקירה מקיפה על עיצוב בעזרת גריד, סוגים שונים של גרידים והשימושים הנפוצים לכל סוג.
10 ערכות עבור עיצוב לאייפד
קבצים ווקטוריים, קבצי פוטושופ, ספריות Axure. אם אתם מעצבים ממשקים לאייפד, הרשימה הזאת תקצר לכם את זמני העבודה באופן ניכר.
אמנות שילוב צבעים
בחירה טובה של צבעים היא חלק אינטגרלי מחוויית המשתמש באתרי אינטרנט. האינפוגרפיקה המוצגת, מסבירה בצורה ברורה ומתומצתת מושגים בסיסייים על צבע.
עתיד הממשקים
זוכרים את הממשק מהסרט Minority Report? הנה הדגמה חיה. John Underkoffler , יועץ בסרט וממציא בזכות עצמו מדגים בהרצאה זו את השילוב האולטימטיבי בין טאי-צ'י לממשקי מחשב.
תיקון לאייטם הראשון – ג'ארד ספול (ענק לכל הדיעות) לא כתב את Don't make me think – זה של סטיב קרוג.
תודה סמדר על ההערה הנכונה. תיקנו.
בהקשר לתפריטי הענק, חשוב להוסיף כי בשנת 2010 פרסם נילסן סקירה בשם
Mega-Menus Gone Wrong
http://www.useit.com/alertbox/mega-menus-wrong.html
בסקירה זו הוא מציג ומנתח דוגמאות לטעויות שימושיות שהתגלו בתפריטי הענק במספר אתרים. הוא עדין מצודד ביתרונות שיש לתפריטים אלו אך גם מודה כי היות והם מהווים תבנית עיצוב חדשה יחסית, הם פגיעים לבעיות שימושיות הנובעות ממימוש לא מקצועי