בקישורי השבוע: הצצה ל-windows 8 ולריבון, כמה שיטות המאפשרות חשיפה הדרגתית בממשקי משתמש, דפוסי עיצוב לסביבות עבודה בטיחותיות, החלק השני של סרטון I Love UX Design, והתאמת אתרים לגלישה סלולרית
סודות חלונות 8: ריבון סייר החלונות
אנשי מיקרוסופט מספקים הצצה ראשונה לווינדוז 8. החדשות המרעישות הן שהחברה החליטה להמשיך באימוץ הריבון, ובגרסה 8 נגיד שלום גם לתפריטי סייר הקבצים ונצטרך לחפש את המיקומים חדשים של הפעולות המוכרות.
חשיפה הדרגתית היא שיטה שכולנו משתמשים בה מדי יום, גם אם איננו מודעים לזה. ההגיון מאחוריה הוא פשוט: במקום להפיל את כל התוכן והפונקליונאליות של המערכת שלנו על המשתמש בבת אחת, אנחנו דואגים לכך שהוא יגלה אותם בקצב שלו, ורוב הפריטים יופיעו על-פי דרישה ממנו. במונחי יום יום זה מתבטא בפירוק המערכת לעמודים או מודולים שונים, פריסת הפעולות לתפריטים ראשיים ומשניים, והכנסת פונקציונאליות שדואגת להציף מידע בהקשר נכון. המאמר הזה סוקר כמה מהשיטות המאפשרות לנו להשתמש בטכניקה זו.
דפוסי אינטראקציה לסביבות עבודה הקשורות בבטיחות
סביבות עבודה הקשורות בבטיחות מציעות כמה אתגרים ייחודיים בעיצוב האינטראקציה. מדובר בסביבות מורכבות, שלעיתים נמצאות בתנאים פיזיים קשים, עם בעיות רעש ותאורה, כשלעיתים קרובות המשתמשים אינם מומחים בעבודה מול מערכות מידע. ומעל הכל, כל טעות יכולה לעלות בחיי אדם. לכן הממשקים של מערכות כאלה צריכים לעמוד בדרישות ייחודיות ומחמירות. האתר הזה מציע אוסף של דפוסי עיצוב, כשעל כל אחד מצוינות הבעיות שאותן הוא בא לפתור, וההגיון מאחורי הפתרון הספציפי.
החלק השני של הסרטון שקישרתי אליו לפני כמה שבועות (תודה לעמי רוטר!):
ILUVUXDESIGN part II from lyle on Vimeo.
ובעברית:
ליאור יאיר מזכיר לנו שאם אנחנו רוצים שהאתר שלנו יהיה מותאם לצפייה בסמארטפונים, לא חייבים לפתח עבורו אפליקציה ייעודית ולעיתים קרובות התשובה נמצאת בגוף השאלה – למה שלא נתאים את האתר לצפייה בסמארטפון? איך, מתי ומתי לא לעשות את זה – בפוסט של ליאור.