השבוע בקישורים: סקר שביעות רצון בעבודה בקרב אנשי UX, עשר דברים שמבדילים אתרים למכשירים ניידים מאתרים אחרים, עיצוב UX בתקציב זול לסטארטפ, סיפורה של אשת UX בחברת AT&T, כלי שחושף את דפוסי השימוש במכשיר הנייד, וניווט באפליקציות אייפון – מימין לשמאל או בכיוון ההפוך?
חוויית משתמש: מסלולי קריירה ושביעות רצון מהעבודה
סקר שנערך בסתיו 2010 בקרב אנשי UX, הבודק את שביעות רצונם מהעבודה, בפילוח לפי סוגי מקומות העבודה, מקומם בהירארכיה הארגונית, ומדדים נוספים.
10 דרכים שבהן אתרים למכשירים ניידים שונים מאתרים רגילים
כשמעצבים אתרים למכשירים ניידים, לא תמיד ברור אילו מעקרונות העיצוב והאפיון ה"רגילים" מתקיימים גם בתחום הזה, ומה משתנה. המאמר הזה בא להקל עלינו ולהזכיר לנו את חוקי המשחק באתרים ניידים.
יותר, יותר טוב, ויותר מהר: עיצוב UX לחברות סטארטאפ
לחברות סטארטאפ בדרך כלל אין תקציב לתכנון מלא של כל חוויית המשתמש לפני תחילת פיתוח, אבל רבים מהם תלויים נואשות בחוויית משתמש איכותית להצלחת המוצר. המאמר מציע מודל לשילוב יעיל של עיצוב UX בגישה הסטארטאפיסטית.
הרפתקאותיה של אשת יוזביליטי: בניית UX מהיסודות
סטפני ארנולד מתארת את המסע שהיא עברה כאשת UX בחברת AT&T, ומתווה את הדרך לכל מי שמגיע להיות מומחה UX בחברה שטרם קיימת בה המודעות לחשיבותו של התחום ותהליכי עבודה תואמים.
רעיון משעשע לכלי שחושף את דפוסי השימוש במכשיר הנייד שלכם – בחינם. אבל היכולות שלו הן די מוגבלות. הכלי יודע להפיק סוג של מפת חום, אבל אין לו מימד של זמן. כל מה צריך לעשות בשביל להשתמש בו הוא לכבות את המכשיר, ולהסתכל על הצג.
ובעברית:
ניווט באפליקציות אייפון עבריות – ימין לשמאל או שמאל לימין?
אחי רז מנסה להחליט האם הניווט באפליקציות אייפון בעברית צריך להיות כמו שאנחנו רגילים מאפליקציות לועזיות, או כמו שמתאים יותר לכיוון הקריאה הטבעי שלנו – ובהתאם לניווט באתרים בעברית.
אם אתם נתקלים במאמר שהייתם רוצים לשתף במדור, שלחו אותו אליי ל-[email protected]. נקודות בונוס למאמרים בעברית.