השבוע בקישורים: עקרונות מנחים לאפיון תהליכי תשלום, איך לשלב מומחה UX בשיטות Agile, אפיון תפריט קונטקסטואלי, וכיצד מושג המודל המנטאלי מתבטא בגרסה החדשה של Evernote
העקרונות המנחים של אפיון תהליכי תשלום
תהליכי check-out הם כנראה התהליכים החשובים המתרחשים באתרי מסחר אלקטרוני. זהו "רגע האמת" והמון מחשבה מושקעת כדי שהתהליך יהיה מלוטש ומושלם. הכתבה הזאת בסמאשינג מגזין מציעה עשרה עקרונות מנחים מעולים לאפיון נכון של התהליך (ופוסט משלים של המחבר, המתייחס לסוגיית החשיבות של תהליכי תשלום המתרחשים על גבי עמוד אחד).
הגישה הקלאסית לפיתוח תוכנה ידועה כמודל מפל המים, בגלל שהיא מאוד ליניארית. בהתחלה מתכננים, אח"כ מאפיינים, אח"כ מעצבים, מפתחים ובסוף בודקים, מתקנים באגים ומשיקים את המוצר. לפני כמה שנים הופיעו גישות חדשות, המבוססות על איטרציות רבות, קטנות ומהירות של כל התהליך הזה. הן נקראות שיטות Agile. בשיטה כזאת מומחה ה-UX לא יכול לקחת את הזמן, להשלים את האפיון, למסור אותו ולשכוח ממנו, אבל הוא עדיין חייב להשתלב בתהליך הפיתוח. הכתבה הזאת מכילה כמה המלצות והרבה הפניות למשאבים נוספים שמדברים על שילוב נכון של מומחה ה-UX בתהליך כזה.
תפריט קונטקסטואלי (contextual menu), או בשמו העממי "תפריט עכבר ימני" (אם כי הוא לא תמיד כזה) הוא תפריט שפועל ישירות על אובייקט שהמשתמש בחר. אם האובייקט משתנה, גם התפריט יהיה שונה, מכאן השם. מטבע הדברים, לרוב הוא גם מוצג בצמוד לאובייקט הבחור, אם כי לא בהכרח. יש כאן כתבה פשוט מעולה שמדברת על אפיון התפריטים האלה. ואם נראה לכם שאין הבדל בינם לבין תפריטים רגילים קבועים, זה סימן שכדאי לקרוא אותה פעמיים.
ובעברית:
שמירה אוטומטית בווב, הרגלים ומודלים מנטאליים
ברק דנין מדגים כיצד מושג המודל המנטאלי מתבטא בשינוי אחד קטן אבל מורגש שנעשה בגרסה החדשה של אפליקציית Evernote.
תודה על הקישורים, ויטלי!
אני מצאתי את חלק מההערות בכתבה הראשונה על תהליכי תשלום קצת איזוטריות. כמה טפסי תשלום ראית שיש בהם כפתור "Apply"? שאר הדברים שם מצויינים ונכונים עבור רוב האתרים
היי לכם,
פעם ראשונה כאן, כל הכבוד על הפעילות המבורכת!
בנושא תהליכי תשלום – נתקלתי בפוסט על מחקר מעניין בנושא הסיבות לנטישה מתהליך checkout. הרוב דווקא לא נובעות מענייני שימושיות, אבל כדאי לקחת את זה בחשבון ולשלב באסטרטגיה.
http://www.getelastic.com/checkout-optimizationare-you-testing-the-wrong-thing/