לא ניתן יותר להירשם באתר.
נותרו מקומות בודדים, ניתן להגיע למקום האירוע ולהיכנס בתשלום על-בסיס מקום פנוי.
רוצים לפגוש, פנים מול פנים, את David Kelley, המייסד של IDEO? את Bill Moggridge, מחבר הספר "Designing Interactions"? את Richard Grefé, מנכ"ל AIGA, איגוד העיצוב האמריקאי? את Vince Voron, ראש תחום העיצוב בקוקה קולה?
גם אנחנו. זו הסיבה שהחלטנו להביא לארץ את הסרט "Design and Thinking". הסרט עוסק במושג חדש, יחסית, בעולם העיצוב: "חשיבה עיצובית" (Design Thinking). בסרט תוכלו לראות ראיונות עם אנשים מרתקים מתחום העיצוב בעולם ומתחומים אחרים המושפעים מדרך החשיבה העיצובית. הסרט מציג דעות שונות על המושג ועל ההשפעה המשמעותית שיש לחשיבה עיצובית על עולם העסקים ועל החברה.
לאחר הסרט תוכלו להשתתף בפאנל עם כמה מהאנשים המעניינים יותר שאנחנו מכירים מעולם העיצוב, העסקים והשינוי החברתי. חברי הפאנל ישוחחו על הסרט והרעיונות השונים המובאים בו.
המפגש יתקיים ב-2/9/2012 ב-18:00, במכללה האקדמית תל-אביב יפו. במפגש תוכלו לראות את הסרט, בתרגום מלא לעברית ולהשתתף בדיון עם פאנל המומחים. זה יהיה ערב מעניין ומיוחד! לא ניתן לצפות בסרט באף מקום אחר בארץ או ברשת, הבאנו אותו במיוחד מארה"ב עבור המפגש הזה.
ההשתתפות בתשלום (45-90 ש"ח) ומספר המקומות מוגבל. כדאי להירשם מראש ולהבטיח את מקומכם.
המפגש בחסות:
Design & Thinking – הסרט
הסרט מקבץ אנשי עסקים, מעצבים, מחוללי שינויים חברתיים ואחרים ומציג את דעתם על חשיבה עיצובית. כיצד ליישם חשיבה עיצובית במודלים עסקיים? כיצד אנשים משנים את העולם באמצעות חשיבתם היצירתית? כיצד חשיבה עיצובית משפיעה על העולם שסביבנו?
הסרט לא מצדיע ליופי שבעיצוב; מטרתו להביא למרכז הבמה את חוסר-הבהירות, הקונפליקטים והתהליך המורכב שבו לא רק מעצבים, אלא אנשים יצירתיים באשר הם, חושבים ועושים דברים. ארגונים שיוצרים שינוי, כמו Code for America מוצגים לצד אנשי חנות אופניים, ד"ר לביולוגיה וקוקה קולה ונותנים דוגמאות והשראה מהעולם האמיתי למה שמעצבים קוראים "חשיבה עיצובית". מובילי דעה בנושא החשיבה העיצובית, כמו David Kelley, Bill Moggridge ו-Tim Brown חולקים את אמונתם ומחשבותיהם, בשילוב עם דעותיהם של אלה שמפקפקים בקיום ובערך של חשיבה עיצובית. התוצאה היא מרתקת ומעוררת מחשבה.
משך הסרט: 74 דקות, אנגלית, בתרגום מלא לעברית.
עוד על הסרט.
טריילר
שיחה פתוחה (פאנל) על הסרט
לאחר הסרט ישוחחו 5 משתתפי הפאנל, ביניהם ועם הקהל, על הרעיונות שהוצגו בסרט.
מנחת הפאנל:
אלנית קבסה
מעצבת, חוקרת טרנדים, מנהלת חדשנות ופיתוח עסקי של קבוצת אסם –נסטלה. בין השנים 2007-2011 ראש מסלול "אודות עיצוב" בתוכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל. יוזמת הקמת "מעבדת מחקר עתיד" של בצלאל, התוכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי, בצלאל.
אלנית קבסה כהן עוסקת בתחום הטרנדים, עיצוב וחדשנות מעל לעשור. ניסיונה המקצועי בתחום הטרנדים כולל עבודה עם סוכנויות בינלאומית מובילות ביניהן futureconceptlab האירופית ופיית פופקורן האמריקאית. במסגרת הקדנציה כראש מסלול ״אודות עיצוב״ בבצלאל הובילה פעילות מחקרית בנושא מתודות ותהליכי יצירה וחדשנות ניסיוניים ופעילות רבת חשיפה בזירת העיצוב הבינלאומית. ב-2009 הקימה יחד עם איל אליאב את "מעבדת מחקר עתיד" – מעבדה למחקר ופיתוח ע"י מעצבים בתחום המפגש של טכנולוגיה עיצוב ותרבות. בשנה וחצי האחרונות מכהנת כמנהלת חדשנות ופיתוח עסקי של קבוצת אסם – נסטלה ועוסקת בתחום במגוון היבטי חדשנות-מפיתוח מוצרים, דרך תהליכי עבודה ופיתוח אסטרטגי.
משתתפי הפאנל:
מושון זר-אביב
מושון זר-אביב (1976, ישראל) הוא מעצב, מרצה ואקטיביסט מדיה הפועל בניו-יורק ותל-אביב. הוא מייסד שותף של סטודיו שועל לעיצוב ועומד מאחורי מספר יוזמות שיתופיות המפגישות עיצוב, פוליטיקה ורשתות. עבודותיו עוסקות בתקשורת במרחב הציבורי ובמרחב הציבורי שבתקשורת. הן הוצגו ברחבי העולם במוזיאונים כמו ה-MoMA בניו יורק וה-SFMOMA בסן פרנסיסקו וזכו לפרסים ומענקים מגופים כמו PrixArs, Rhizome ו-Turbulence.
מושון הוא עמית של כבוד במרכז האמנות והטכנולוגיה Eyebeam בניו יורק. הוא לימד מחקר מדיה חדשה באוניברסיטת NYU ועיצוב פתוח בבית הספר Parsons the New School for Design ובבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים ובבית הספר הגבוה לעיצוב והנדסה, שנקר. את הבלוג שלו אפשר למצוא ב-Mushon.com.
עומר קוצר
עומר קוצר, מעצב תעשייתי עם 14 שנות נסיון בעיצוב רב תחומי בארה״ב. מזה 3 שנים הוא מנהל הקריאטיב בNekuda DM ומלמד ניהול קריאיטיב בתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל M.Des.
בפעילותו בתחום העיצוב, קוצר נוקט בגישה הוליסטית לפיתוח מוצר בקונטקסט תרבותי עשיר, תוך כדי אינטגרציה ושימת לב לכלל היבטי תהליך העיצוב, החל מהגדרת צרכי המשתמש, אפיון ומיצוב המוצר, חווית השימוש וכלה באריזה. השימוש בגישה זו נועד לשם התמקדות בצרכים והמאוויים של הצרכן תוך העצמת הקשר הייחודי של המותג עם המשתמש בכל נקודות הממשק.
קוצר הינו בוגר המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל ובעבר, שימש כמנהל קריאטיב ב-Ziba Design ו-Cinco Design. לאורך השנים, זכה קוצר בעשרות פרסי עיצוב הכוללים פרסי Red Dot ו IDEAובמקביל פיתח מספר רב של פטנטים עיצוביים עבור לקוחותיו כגון:Nike, Dell, Microsoft, Logitech, Intel, FedEx. מלקוחותיו בNekudaDM : Samsung, TDK, Better Place,,Stanley שטראוס ואלביט מערכות.
אייל בנימין
אייל בנימין עוסק כבר מעל לעשור בנושאי יזמות וחדשנות אסטרטגית. מעצם היותו יזם סדרתי ועבודתו עם תחום השקעות הון הסיכון, התמודד אייל עם סוגיות אסטרטגיות בתחומי התוכנה האינטרנט, תעשיית הרכב ועוד. בנוסף על עיסוקיו כיזם וכדירקטור בחברות, אייל הינו ראש המתחם ליזמות במכללה האקדמית תל אביב-יפו ונמנה עם סגל החטיבה ליזמות במכללה האקדמית תל אביב -יפו.
לאייל תואר ראשון בהנדסה מאוניברסיטת תל-אביב, תואר שני ביזמות וחדשנות עסקית מאוניברסיטת סווינבורן אוסטרליה, ודוקטורט עם התמחות באסטרטגיה של מיזמים חדשים.
רונאל מור
רונאל מור. מעצב, יזם ומחנך. ב1994 יסד את מנטיס – מהחברות הבולטות והמשפיעות במרחב האינטראקטיבי הישראלי. במסגרת מנטיס הוביל וליווה אלפי פרויקטים לגופים מובילים בארץ ובעולם ביניהם מוזיאונים חשובים, מותגים בינלאומיים מובילים וחברות תקשורת ומדיה. במסגרת מנטיס ויוזמות נוספות, העסיק מאות אנשי מקצוע שהיום נמנים על הבולטים והמשפיעים בקהילה המקצועית בארץ.
מזה 12 שנים מלמד בבצלאל ומכהן כראש תחום לימודי אינטרקטיב במחלקה לתקשורת חזותית. ממשיך ללוות פרוקטים נבחרים במנטיס, אותה מכר לפני כשנה ל-NGSoft ומשמש כיועץ ומלווה למיזמים שונים באקדמיה ומחוצה לה.
תוכנית האירוע
18:00 התכנסות
18:30 דברי פתיחה
ד"ר אייל בנימין, ראש המתחם ליזמות, המכללה האקדמית ת"א-יפו
ברק דנין, יו"ר ארגון חוויית משתמש ישראל
18:40 Design and Thinking: הסרט
20:00 הפסקה
20:30 פאנל ודיון פתוח: מחשבות על חשיבה עיצובית
מנחה: אלנית קבסה. משתתפים: אייל בנימין, מושון זר-אביב, עומר קוצר, רונאל מור.
21:20 סיום משוער
הרשמה ותשלום
הההשתתפות היא בתשלום ונדרשת הרשמה מוקדמת.
התשלום כולל כניסה לאירוע, כיבוד קל ומשקאות בזמן האירוע. החניה ללא תשלום.
מחיר כרטיס: 90 ש"ח רגיל, 45 ש"ח לחברי UXI ו-60 ש"ח לסטודנטים שאינם חברי UXI.
רוצים ליהנות ממחירי כניסה מוזלים והטבות נוספות? הצטרפו גם אתם כחברים ב-UXI
לא ניתן יותר להירשם באתר.
נותרו מקומות בודדים, ניתן להגיע למקום האירוע ולהיכנס בתשלום על-בסיס מקום פנוי.
מתי ולאן להגיע?
המפגש יתקיים ב-2/9/2012 במכללה האקדמית תל-אביב יפו, באודיטוריום של בניין ווסטון, בקומה 1.
הרצאות החל מ-18:30, התכנסות וכיבוד טעים מ-18:00. ההשתתפות בתשלום. נותרו מקומות בודדים, ניתן להגיע למקום ולהיכנס בתשלום, על-בסיס מקום פנוי.
ברכב:
חניה גדולה נמצאת ברחוב חבר הלאומים 10, תל אביב (מפה).
ברגל/תחבורה ציבורית:
רחוב רבנו ירוחם 2, תל-אביב. (מפה).
כל האוטובוסים ודרכי ההגעה למכללה
מדיניות ביטולים ניתן לבטל את הכרטיס עד ה-26/8/2012 ולקבל החזר כספי בניכוי 8 ש"ח דמי טיפול לכל כרטיס. לאחר תאריך זה לא יהיה ניתן לבטל את הכרטיס. לביטול פנה ל-[email protected].
לתשומת לבכם, עדכון: הסרט יוצג בתרגום מלא לעברית.
[…] ההשתתפות בתשלום (45-90 ש"ח) ומספר המקומות מוגבל. (להרשמה)הטריילר הרשמי של סרטתגים: design, design thinking, דוקומנטרי, […]
[…] כלים ונהלים וכמה מספרים מעניינים.לפרטים נוספים והרשמה.מפגש UXI, סרט ושיחה פתוחה: Design & Thinking – יום ראשון, 18:00איפה? המכללה האקדמית תל אביב-יפו,כמה? 90-45 שקליםב-2 […]
האם יהיו הקרנות נוספות של הסרט? האם ניתן לארגן הקרנה כזו איכשהו? אנא צרו קשר, לא מאמינה שפספסתי את זה….
היי ליאורה,
לצערי לא מתוכננות הקרנות נוספות של הסרט על-ידינו. את מוזמנת ליצור קשר עם יוצרי הסרט ולבדוק אם ידוע להם על הקרנות נוספות בישראל:
http://designthinkingmovie.com
ידוע אולי איפה אפשר למצוא את הכתוביות בעברית?