ב-1/3/2010 עלה הפוסט הראשון של UXI לאוויר: "איך בונים 'בית' לחוויית משתמש בישראל?". את הפוסט כתב אורן שמיר, והוא סיפר על תהליך העבודה שקדם להקמת האתר. אחרי עוד 110 כתבות, סקר שכר, 4 מפגשי ערב וכנס גדול אחד – הגענו בשמחה לחגיגות השנה לאתר.
כמה מילים על מה שקרה עד כה ועל מה שאנחנו מתכננים להמשך, ושאלה אחת חשובה במיוחד: לאן אתם הייתם רוצים להמשיך מכאן הלאה? הצוות ואני נשמח מאוד לשמוע מכם מה דעתכם.
cc by Will Clayton
קצת סטטיסטיקה
ברונו אמר פעם (דקה 19:15, חכו שייטען), "הסטטיסטיקה היא הדרך הטובה ביותר להרגיע את הציבור". מצד שני, הוא גם אמר ש"הסטטיסטיקה הומצאה בשנות ה-50 על-ידי יהושע צמח, אבא של מינה", אז אני לא יודע אם אפשר לסמוך על זה…
כל הנתונים כאן הם מה-1/3/2010 עד 28/2/2011, שנה אחת בדיוק, ונלקחו מתוך Google Analytics, עם ההטיות וההגבלות הרגילות.
באתר ביקרו בשנה הראשונה של הפעילות 24,903 איש ב-66,505 ביקורים. 53% ביקרו 3 פעמים ומעלה, 43% ביקרו 9 פעמים ומעלה ו-17% 101 פעמים ומעלה. אתם יודעים מי אתם (אנחנו לא 😎 ), אז תודה לכולכם – 6,222 איש שבאו מעל 100 פעם לאתר השנה!
בשנה שעברה עלו באתר 111 כתבות וסקר שכר אחד, והתפרסמו במערכת הדיונים 772 שאלות ותשובות ב-132 נושאים.
מערכות הפעלה
חלונות שולתתתת, כמובן, מבין הניידים האייפון חזק בהרבה מהאנדרואיד, ולאייפד יש נוכחות, אבל קטנה. בסך-הכל לא מפתיע במיוחד. יהיה מעניין מאוד לראות מה יקרה בעוד שנה.
דפדפנים
במבט על כל השנה, IE עדיין מוביל. אבל בנתונים של חודש פברואר המצב השתנה: כרום עבר להוביל עם 35%, IE עם 31% ופיירפוקס עם 25%.
הנתונים האלה שונים מאוד ממה שקורה בממוצע העולמי על פי החישוב בויקיפדיה, שם כרום מגיע רק ל-13.9%, IE ל-43.55% ופיירפוקס עם 29%.
אירועים וחברים
בשנה מאז שאתר UXI באוויר קיימנו 4 מפגשי ערב, לחינמיים שהיו ב-2010 הגיעו כ-170 איש לכל אחד ולמפגש הראשון ב-2011 שעסק בלוקליזציה והתאמה לתרבויות אחרות הגיעו כ-80.
לכנס השנתי, UXI Live 2010, שהתקיים באוקטובר בשפיים הגיעו כ-460 איש. המספר הגדול של המשתתפים הפתיע את כולנו, והמשובים היו נפלאים ומחזקים.
בדצמבר הקמנו את קהילת חברי UXI המונה כיום מעל 150 איש. מצטרפים אליה עוד אנשים מדי יום.
החברים ב-UXI והמשתתפים באירועים הגיעו מתחומי עניין ומקצועות שונים. אם בתהליך הקמת האתר חשבנו שמקצועני ה-UX בישראל יהיו קהל היעד המרכזי של האתר, הסקרים והשאלונים שהעברנו בעקבות האירועים גילו לנו אחרת. השאלון בכנס העלה ש-30% מהמשתתפים עוסקים באיפיון (23% במשרה מלאה ו-7% כחלק מהתפקיד), 24% בעיצוב גראפי, 16% בניהול מוצר ופרויקטים, 16% בפיתוח ו-8% ביזמות ושיווק. אומנם מאפיינים הם הקהל הגדול ביותר, אבל 70% מהקהל עוסק רוב היום בנושאים אחרים. הנתון הזה מעסיק אותנו גם בימים אלה, כשאנחנו חושבים על כנס UXI Live 2011 (שריינתם כבר? 7-8.9.2011) והתכנים שנרצה להציג בו.
תוכניות לעתיד
ביום חמישי, ה-24/3, הבא נקיים לראשונה סדנה מקצועית עם מרצה מחו"ל, Dave Malouf יעביר כיתת אומן בנושא של עיצוב עם מחוות, Designing with Gestures.
מפגשים – יש לנו עוד 5 מפגשי ערב השנה וכאמור, הכנס השנתי ב-7-8/9, עם יום אחד של סדנאות מקצועיות מעשיות ועוד יום של הרצאות.
פעילויות חינמיות
בנוסף לפעילויות בתשלום, אנחנו רוצים גם ליצור מסגרת של פעילויות חינמיות שיפעילו מתנדבים (למשל, כמו זו). זה יקרה בחודשים הקרובים. אם אתם רוצים להשתתף כמנחים או מארגנים, או אם יש לכם רעיונות מעניינים בהקשר הזה, אשמח לשמוע מכם כבר מעכשיו (barak@uxi.org.il).
מדריך פרילנסרים ועסקים
כפי שהובטח בכנס UXI Live 2010, אנחנו עובדים במרץ על הקמת מדריך פרילנסרים ועסקים בתחום ה-UX. אני יכול להודיע כבר מעכשיו שהפרסום לפרילנסרים יהיה בחינם ויאפשר לכלול במודעה פרטי קשר מלאים, טקסט קצר ותיק עבודות. המדריך יעלה לאוויר בחודשים הקרובים.
כתבות
כפי שכבר כתבתי פה בשבוע שעבר וציינתי ברבים מהמפגשים של UXI, אתר UXI הוקם גם כדי לתת לכם, הקוראים, במה לכתוב ולהתבטא בה. הכתבות באתר נצפות על-ידי אלפי אנשים וזו הזדמנות מצויינת להראות לעולם מה אתם חושבים ומה אתם יודעים לעשות. אם אתם בעניין, barak@uxi.org.il.
סקר שכר 2011
יצא לדרך בקרוב. בינתיים אתם יכולים להציץ על הסקר של 2010.
שאלה חשובה: מה אתם הייתם רוצים שיקרה ב-UXI?
לצוות האתר ולי יש כל-מיני רעיונות לגבי המשך הדרך, אבל את הרעיונות הכי טובים קיבלנו מכם בשאלונים שמילאתם ובתגובות שלכם באתר בעבר.
אני מזמין אתכם לכתוב כאן בתגובות כל דבר שעולה על דעתכם בנוגע ל-UXI: ביקורת או משוב חיובי, הצעות לעתיד או הערות על מה שהיה, ממש כל דבר שאתם חושבים שיעזור לנו ליצור קהילת UX ישראלית בעלת משמעות וערך אמיתי לעוסקים בתחום בארץ, וכמובן גם לכל המתעניינים בו.
מה אתם חושבים על השנה הזאת? במה הצלחנו, במה פחות, מה הייתם רוצים לראות בשנה הבאה, מה הייתם משנים? אמנם אנחנו תמיד רוצים ושמחים לשמוע את דעותיכם, אבל מדובר כאן בהזדמנות מיוחדת להוציא החוצה את מה שאתם חושבים, לטוב ולרע, ולהשפיע על המשך הדרך.
אם אתם מעדיף להגיב באופן פרטי, אפשר גם לכתוב ישירות אלינו או בדוא"ל info@uxi.org.il.
מזל טוב!!! אתם עושים עבודה מדהימה. לעוד שנה מוצלחת כזו.
תודה איריס! 🙂 איזה כיף לשמוע. הלוואי.
אין ספק שהיוזמה שלכם מבורכת ועבודתכם מדהימה.
כבעל אתר, יזם ומנהל מוצר אני שמח לקרוא את המאמרים והדיונים.
2 דברים שהייתי רוצה לראות:
– יותר מאמרים או קישור למאמרים בעברית, אפילו מאמרים "חצי" מתורגמים, למרות שאין לי שום דבר באנגלית.
– דיון או פידבק לגבי אתר ספציפי כמכלול ולא רק על רכיב מסוים שלו. יתכן ומדובר במשהו שיכול להתבצע בתשלום או בהנחה מסוימת (אם לקוח מזמין את זה), אולי להציע את זה כפרס כלשהו או כל דרך אחרת שתאפשר לבעל אתר לקבל פידבק מקצועי ומהיר שהוא בסיס לניתוח מעמיק יותר.
מזל טוב, ישר כוח
מזל טוב. זהו אחד האתרים הטובים שאני מכירה. כל הכבוד לברק שניצל נישה זו שהייתה חסרה בעולם חווית המשתמש בארץ.
אני יושבת היום באטלנטה ומנסה להבין מי נגד מי כאן וזה לא פשוט. יחד עם זאת, אם אני צריכה מידע בתחום, האתר שלכם בהחלט מהווה עבורי בנק מידע חשוב וזאת למרות שכאן מדברים אנגלית.
החומרים באתר מעודכנים ולא נופלים מחומרים שאני רואה כרגע בארה"ב, לעתים אף עולים עליהם.
היוזמות, המפגשים, הפודקסטים והוובינארים חשובים ויצירתיים.
לי חשוב לקבל יותר מידע בכל הנוגע לתחום השמישות או השימושיות, בדיקות השימושיות, כיצד לבצע בדיקות בעלות יחסית נמוכה ולקבל תוצאות טובות.
בנוסף, לקבל מידע לגבי ההבדלים בין תהליך בניית אפליקציה לארגון ממשלתי לבין התהליך עבור ארגון מסחרי. אני לא יודעת כמה מידע יש לכם בנושא, אבל היה נחמד לחקור את ההבדלים.
נושא נוסף שמעניין אותי ואני מתכוונת לעסוק בו כאן באטלנטה הוא בניית אפליקציות למובייל תוך שמירת כללי הנגישות לאנשים עם צרכים מיוחדים. כיצד ניתן לבנות אפליקציות טובות ושמישות שיסייעו גם לאנשים שיש להם מוגבלות.
המשיכו עם העבודה הטובה וברגע שאוכל אשמח גם לשתף אתכם בחוויות שלי.
טליה
טליה –
בתור מי שהיה מעורב בלא מעט פרויקטים עבור גופים ממשלתיים ועבור ה"תעשייה",
אני יכול לומר במדיה סבירה של ביטחון, מנקודת מבטי, לפחות בתחום הממשק וחווית המשתמש אין באמת הבדל ממשי בין פרויקטים בממשלה לפרויקטים בתעשייה.
למעשה, ההבדל בין גופים ממשלתיים שונים עשיו להיות גדול יותר מאשר ההבדלים בין הממשלה לתעשייה. ייתרה על כך – שינוי משמעותי, החלפת ההנהלה הבכירה ושינויים פוליטיים או שינויים ארגוניים, עשויים להביא לשינויים משמעותיים באופן שהארגון הממשלתי מתנהל מול ספקים.
רן.