בעת תכנון פרויקט UX אנו נדרשים לנסות ולצפות מה הזירה בה יתנהל הפרויקט, ומה הן המגבלות הצפויות לנו בניהולו ובעבודתנו היום יומית. בהרצאה זו ננסה להבין כיצד ניתן לנהל פרויקט עדכני ויצירתי תחת אותן מגבלות, וכל זאת בהתבסס על ערכי היסוד של השימושיות.
הקלטת ההרצאה של אמיתי בן-נון (אינקוד הייפרה) מכנס UXI Live 2010 מוצגת כאן במלואה.
להקלטות נוספות מהכנס.
אלה חלק מהמגבלות בהן ההרצאה דנה:
- מגבלות טכנולוגיות – הסתמכות על מערכות טכנולוגיות מיושנות עלולה להיות בעייתית, במיוחד כאשר אנחנו מנסים לתכנן מוצר שאמור להישען על שפת ממשק עדכנית.
- מגבלת משתמשים קיימים – Gmail הזיזו כפתור, פייסבוק שינו תפריט ומיקרוסופט העלימו את הסרגלים. משתמשים מתאהבים בכפתור שלהם, אפילו אם הוא זכה למיקום בעייתי ומכשיל, ונוטים להתאכזב כאשר מזיזים אותו למיקום חדש ונכון.
- מגבלת dataset – כיצד לפענח את הנתונים? האם traffic גבוה למתחם הFAQ באתר מרמז על חשיבותו בתכנון האתר החדש, או על הבעייתיות באתר הקיים?
- מגבלות סביבת העבודה של המשתמש – כיצד נקל על משתמש העובד על מספר מסכים או מערכות במקביל? האם נשמור על אחידות בתכנון המסכים, או שננסה לתכנן אפיון שונה לכל מצב עבודה?
- מגבלות פוליטיות – טווח האפשרויות כאן גדול, החל מוועדות היגוי המושכות לכיוונים מנוגדים וכלה במנהלי מוצר שרוצים מערכת מסחר בשוק ההון שתראה כמו גוגל…
- X factor – מגבלת הג'וקר, צצה ברגע הבעייתי ביותר מהכיוון הכי פחות צפוי. אז מה עושים עם מגבלות כאלו ואחרות? הפתרון טמון בערכי היסוד של השימושיות, המספקים לנו מסגרת יצירתית יותר לתכנון ופיתוח הפרויקט. ערכים אלו מוכרים לכולנו, אבל רצוי לשנן אותם שוב ושוב, ואף לנסח אותם לכדי אמנה שתאפשר לנו התנהלות נכונה יותר אל מול המגבלות בהן נתקל.
הייתי והיה מעניין.
אבל הוא לא היה מגרה מספיק להקשיב לו.
הרצאה מאוד עניינית ומעניינית. חבל שהצלם לא צילם את המצגת,
אני חושבת שהיא מאוד חשובה לסיכום התוכן.
במצגת בהמשך הדף חסר משקפוית 24 ואילך..אשמח אם תעדכנו
אמיתי מוסר שהמצגת מופיעה כאן במלואה, אבל לפעמים לוקח לה הרבה זמן להטען. תודה על ההערה על הצלם, נשתדל לשים לב לכך במפגשים הבאים.
יופי אמיתי,
אהבתי את הנאמר ואהבתי את צורת הנאמר ,
עלה והצלח !!!!!!!!!!!!!!
דוד אורי
אמנם לא היתי בכנס,
אבל מדבריו של אמיתי ניתן לקבל תמונה ברורה של האתגרים.
כל הכבוד.
גלעד